flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

6 διάσημοι άντρες που έχουν αφήσει πολύ μεγάλο φιλοδώρημα

Συνήθως, κάθε χώρα έχει τους δικούς της άγραφους κανόνες για το φιλοδώρημα, με την Αμερική να είναι η χώρα που το φιλοδώρημα είναι το πρώτο πράγμα που υπολογίζει κάποιος μόλις τελειώσει το γέυμα του, το ποσοστό του οποίου αντιστοιχεί στο 15% του συνολικού λογαριασμού.

Γενικά στην Αμερική το φιλοδώρημα είναι κάτι από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση πολλών ανθρώπων που εργάζονται σε ορισμένους τομείς, και αυτό είναι που καταλαβαίνoυν απόλυτα πολλοί διάσημοι άντρες, με αρκετούς από αυτούς ωστόσο να είναι πολύ πιο γεναιόδωροι από άλλους.

Ο Χάρι Στάιλς, ο Τζόνι Ντεπ και ο Jay-Z για παράδειγμα, είναι από τους ανθρώπους που πολλές φορές έχουν βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη όταν πρόκειται δώσουν φιλοδώρημα, κάτι το οποίο είναι αξιέπαινο, δεδομένου ότι όταν βγάζεις αρκετά, καλό είναι να δίνεις και κάτι πίσω.

Δείτε παρακάτω τους διάσημους άντρες που ακολουθούν τον κανόνα: “Όσο πιο επιτυχημένος είσαι, τόσο μεγαλύτερο φιλοδώρημα πρέπει να αφήνεις.”

Τσαρλς Μπάρκλεϊ

© Gerry Hanan / Getty Images / Ideal Image

Ο θρυλικός παίκτης του NBA δεν δίνει ποτέ φιλοδώρημα κάτω από 20% και ανάλογα με την “υπηρεσία” είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερο, είχε δηλώσει στον παρουσιαστή Κόναν Ο’ Μπράιαν, κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast “Conan O’Brien Needs A Friend”.

Μια φορά άφησε σε έναν ντίλερ του Μπλακτζακ 25.000 δολάρια. Αυτό φυσικά έγινε αφού είχε κερδίσει 700.000 δολάρια. “Πιθανότατα θα έπρεπε να του είχα δώσει περισσότερα” είπε, “Άλλωστε τα 25.000 δολάρια είναι περίπου το 3% των 700.000 δολαρίων. Αλλά νομίζω ότι ήταν ένα αρκετά γενναιόδωρο ποσό. Άλλωστε όταν χάνεις χρήματα, δεν σου επιστρέφουν μερικά πίσω.”

Σακίλ Ο’Νιλ

© Rich Fury / Getty Images / Ideal Image

Ένας ακόμα πρώην παίκτης του NBA που είναι αρκετά γενναιόδωρος με τα φιλοδωρήματα του είναι ο Σακίλ Ο’Νιλ, ο οποίος δεν ακολουθεί τον κανόνα του Μπάρκλεϊ με το ελάχιστο 20% και απλά ρωτάει τον σερβιτόρο πόσα χρήματα θέλει.

“Όταν βρίσκομαι σε ένα εστιατόριο αφήνω μεγάλο φιλοδώρημα” είχε πει ο πρώην άσσος του NBA σε μια εκπομπή του Τζίμι Κίμελ το 2017. “Μου αρέσει να δείχνω την εκτίμηση μου στους ανθρώπους. Όταν έρχονται στο τραπέζι, τους λέω: ‘Όσο πιο γρήγορα έρθει η παραγγελία μου, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το φιλοδώρημα σας.’ Και τότε το φαγητό έρχεται γρήγορα.”

“Αργότερα, όταν ετοιμαζόμαστε για να φύγουμε, θα τους ρωτήσω,’Τι φιλοδώρημα θέλετε;’ Το περισσότερο που έχει ζητήσει ποτέ κάποιος ήταν 4.000 δολάρια, και είπα, ‘εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα.’” Όσον αφορά τους παρκαδόρους, ο Σακίλ είπε ότι δίνει περίπου 300 δολάρια ως φιλοδώρημα.

Jay-Z

© George Pimentel / Getty Images / Ideal Image

Ο Jay-Z είναι ένας από τους πιο πλούσιους ράπερ στον πλανήτη αυτή την στιγμή, και όταν αποφασίσει να βγει έξω, φροντίζει να βάλει βαθιά το χέρι για να ανταμείψει όσους τον εξυπηρέτησαν.

Σε μια βραδινή έξοδο με φίλους, ο επιχειρηματίας και ράπερ αγόρασε αρκετά μπουκάλια αλκοόλ, με το σύνολο του λογαριασμού να είναι πάνω από 80.000 δολάρια. Ο Jay-Z άφησε φιλοδώρημα 11.000 δολάρια, ένα ποσό που δεν ήταν τεράστιο για αυτόν, σίγουρα όμως ήταν πολύ σημαντικό για αυτούς που το έλαβαν.

Χάρι Στάιλς

© Jeff Kravitz / Getty Images / Ideal Image

Ο Χάρι Στάιλς είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους πιο φιλικούς και γενναιόδωρους τραγουδιστές, οπότε είναι αρκετά λογικό να αφήνει και μεγάλα φιλοδωρηματα σε αυτούς που τον εξυπηρετούν.

Το 2020 ο τραγουδιστής αποφάσισε να κάνει ένα διακοπές παρέα με την διάσημη τραγουδίστρια Adele. Κατά την διάρκεια του δείπνου του, αποφάσισε να ακολουθήσει κάτι που είχαν κάνει και άλλοι διάσημοι, και άφησε 2.020 δολάρια στον σερβιτόρο του, προκειμένου να ξεκινήσει καλύτερα την νέα χρονιά που έρχόταν.

Τζόνι Ντεπ

© Rich Fury / Getty Images / Ideal Image

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ακόμα ένας διάσημος άντρας που είναι πολύ γενναιόδωρος και εκτιμά ιδιαίτερα τους ανθρώπους που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στο Σικάγο για την πρεμιέρα μιας ταινίας, και αποφάσισε να βγει για φαγητό με φίλους στο Gibson’s Steakhouse. Έμειναν εκεί μέχρι αργά το βράδυ τρώγοντας και πίνοντας ακριβό κρασί. Στο τέλος της βραδιάς, ο λογαριασμός ανερχόταν σε 5.000 δολάρια, τον οποίο πήρε να πληρώσει ο Ντεπ, και πρόσθεσε 4.000 δολάρια για τον σερβιτόρο που έμεινε να τους σερβίρει μέχρι τόσο αργά.

Dr. Dre

© Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images / Ideal Image

Ο Dr. Dre, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες στη μουσική βιομηχανία, είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος όσον αφορά τα φιλοδωρήματα σε σερβιτόρους.

Μια βραδιά αποφάσισε να βγει με φίλους στο Skybar στο Δυτικό Χόλιγουντ. Στο τέλος της βραδιάς πήρε να πληρώσει τον λογαριασμό, και άφησε στην φιλοδώρημα 5.000 δολάρια στην σερβιτόρα που τους εξυπηρετούσε όλο το βράδυ.