Ι.Μ. Καλαβρύτων: Αυτό είναι το τηλεοπτικό σποτ για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε με αφορμή των εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

    Όπως αναφέρεται ε ανακοίνωση της Ι.Μ Καλαβρύτων:

    “Η Ιερά Mητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με συγκίνηση και χαρά δίνει στη δημοσιότητα την επίσημη τηλεοπτική ολιγόλεπτη ταινία (σποτ), που ετοίμασε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

    Το συγκεκριμένο σποτ, προβάλλει επιγραμματικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τα μοναδικά κατορθώματα των Αγωνιστών μαρτύρων και ηρώων της θεοσώστου επαρχίας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με αναφορές στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα, που σηματοδότησαν την έναρξη της Επανάστασης, όπως είναι η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας (σημερινό Αίγιο), ή ύψωση του Λαβάρου της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και η μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου.

    GYMALL

    Το σποτ αυτό έχει σκοπό να στείλει παντού το μήνυμα πως εδώ στα κοσμοξακουσμένα Μοναστήρια της επαρχίας μας, στην Αγία Λαύρα και στο Μέγα Σπήλαιο με την ευλογία της χαριτόβρυτης Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, που ευλόγησε την τοπική μας Εκκλησία με την αγία παρουσία του, πρωτοβλάστησε και ριζοβόλησε ο σπόρος της Λευτεριάς.

    Το σποτ αυτό αποσκοπεί στο να ζωντανέψει στην καρδιά κάθε Καλαβρυτινού και Αιγιαλέα αλλά και κάθε Ορθόδοξου Έλληνα όπου γης τη φλόγα του πατριωτισμού, της πίστης στον Θεό και στις αιώνιες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας, δείχνοντας σε νεότερους και μεγαλύτερους την πυξίδα, για να βρουν τον χαμένο προσανατολισμό τους.

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, εκτιμώντας τη μοναδική προσφορά των Μοναστηριών, του Κλήρου και του λαού μας στον Ιερό Αγώνα για την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αποδίδει τιμή και δόξα στους μάρτυρες της Εκκλησίας μας, στους ήρωες της πατρίδας μας, που θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την Ελευθερία.”

    Δείτε το ολιγόλεπτο βίντεο της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας:

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πούτιν: Κατάρριψη όσων F-16 δοθούν στην Ουκρανία

    Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε καμία χώρα...

    Ευρωεκλογές: Ξανά υποψήφιος ο Γεωργούλης

    Ο Αλέξης Γεωργούλης ανακοίνωσε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά του...

    Ο Τάιλερ Μάκμπεθ επέστρεψε στην Ελλάδα για την ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη

    Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ...

    Πάτρα: Κοινή Εκδήλωση ΣΕΒ και ΣΕΒΠΔΕ για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στη Βιομηχανία

    Με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών τους για την...