Φορολογικές δηλώσεις: Έγιναν 423.000 αυτόματες εκκαθαρίσεις – Οι 8 στους 10 φορολογούμενους δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο

    Ημερομηνία:

    Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε και ολοκληρώθηκε φέτος η διαδικασία αυτόματης οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων δηλώσεων και εκδόθηκαν τα σχετικά εκκαθαριστικά.

    Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, με τη διαδικασία οριστικοποιήθηκαν αυτόματα 422.878 δηλώσεις.

    Από τις δηλώσεις αυτές, προκύπτουν τα εξής:

    • 132.222 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή φόρου, με μέσο όρο επιστροφής τα 128 ευρώ.

    • Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν 109.699 φορολογούμενοι, με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται σε 402 ευρώ.

    • Βάσει τεκμηρίων έχουν φορολογηθεί 93.204 υπόχρεοι και 5.093 σύζυγοι /Μέρη Συμφώνου Συμβίωσης.

    Σε περίπτωση που απαιτείται διόρθωση ή συμπλήρωση των ανωτέρω δηλώσεων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν, έως τις 26/7 (προθεσμία υποβολής των δηλώσεων), τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις.

    Ταυτόχρονα, έως σήμερα έχουν αποσταλεί 8.036 μηνύματα σε φορολογούμενους που μεταβλήθηκαν τα δεδομένα τους και δεν κατέστη δυνατή η προσυμπλήρωση και η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσής τους. Στο προσεχές διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα για τον ίδιο λόγο, σε επιπλέον 6.930 φορολογουμένους.

    Αντίστοιχα δρομολογείται και η ενημέρωση φορολογούμενων που υπέβαλαν δηλώσεις, αλλά εστάλησαν, μεταγενέστερα της υποβολής, στοιχεία από δημόσιους / ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τα τελικά εισοδήματά τους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση ΦΕΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3) > Είσοδος στην εφαρμογή > «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2024».

    Οι πολίτες μπορούν να δουν και να αποθηκεύσουν τη δήλωση και το εκκαθαριστικό τους και μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές myAADEapp.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί η Ferrari Testarossa είχε μόνο έναν καθρέπτη;

    Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν η Ferrari Testarossa έκανε...

    Έλενα Χριστοπούλου για Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Δεν ήταν η πιο στενή μου συνεργάτιδα, δεν θέλω να συνεχίσω την κουβέντα

    Για την εξέλιξη της επαγγελματικής της συνύπαρξης με την Ηλιάνα...

    Halloween: Ακριβότερα γλυκά και με λιγότερη σοκολάτα

    «Trick or treat?» θα αναφωνήσουν χαρούμενα παιδάκια φορώντας στολές...