Ανδρέας Τσώκος: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο

    Ημερομηνία:

    Με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή ΝΔ Ηλείας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος.

    Σκοπός της συζήτησης τους είναι η συνεργασία για την προστασία των πολιτών στην Αχαΐα, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και για ιδιαίτερα θέματα, όπως το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, για την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

    Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, σε άμεση συνάρτηση με τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και των ανήλικων παιδιών τους, όταν χρειάζονται προστασία.

    Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα και η προστασία των πολιτών σε καθημερινή βάση αποτελεί ύψιστη μέριμνα της κυβέρνησης.

    Με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, συζητήσαμε για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όπως και για το ιδιαίτερο και ευαίσθητο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, όπου εφαρμόζεται σειρά σημαντικών δράσεων.

    Η κυβέρνηση συνεχίζει την καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια στο πεδίο της αντιμετώπισης σοβαρών κοινωνικών φαινομένων, με στόχο την μεγαλύτερη εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στην κοινωνία μας. Σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε παρόντες για να συμβάλλουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας και ένα καλύτερο αύριο στην Αχαΐα».

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην Πάτρα το χορευτικό συγκρότημα “International Folkdance Association of Taiwan”

    Η εικοσαμελής αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος από την Ταϊβάν...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 20, την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22-7-2024

    ΚΗΔΕΙΑ TΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ  ΜΑΣ ΕΡΑΣΜΙΑ   ΚΑΝΙΣΤΡΑ ΕΤΩΝ 63 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  20 -...

    Νίκες για τα πατρινόπουλα στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες- ΦΩΤΟ

    Με νίκες ξεκίνησαν τα παιδιά της πόλης μας εκπροσωπώντας...

    ΠΑΤΡΑ: Η Γωγώ Καραλή αποχαιρετά τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο

    Εγραψε η δημοσιογράφος Γωγώ Καραλή: Με πραγματική οδύνη σε αποχαιρετώ...