Αποκαλύφθηκε από την ΑΑΔΕ κύκλωμα έκδοσης εικονικών τιμολογίων αξίας 48 εκατομμυρίων ευρώ

    Ημερομηνία:

    Σημαντικό κύκλωμα απάτης και έκδοσης εικονικών τιμολογίων εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Το κύκλωμα που πιάστηκε στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ, διακίνησε, το 2019 και το 2020, συνολικά 5.271 εικονικά τιμολόγια, η συνολική καθαρή αξία των οποίων υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ.

    Πιο αναλυτικά, το κύκλωμα λειτουργούσε με βάση δύο ατομικές επιχειρήσεις: Η μία με αντικείμενο ψυκτικές εργασίες και έδρα το Ναύπλιο και η άλλη με αντικείμενο την εκμετάλλευση κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων και έδρα την Αθήνα.

    Φλίγκος

    Οι δύο επιχειρήσεις, το 2019, τροφοδότησαν με 2.165 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 15,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 3,7 εκατ. ευρώ, τις εξής δύο επιχειρήσεις, με τον ίδιο διαχειριστή: Μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με αντικείμενο την κατασκευή οικιστικών κτιρίων και έδρα την Αθήνα και μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και έδρα την Αθήνα.

    GLEARNET

    Οι επιχειρήσεις αυτές χρησιμοποίησαν τα εικονικά τιμολόγια, τόσο για να καλύψουν έσοδα από την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων σε τρίτους, όσο και για να μειώσουν τα φορολογητέα τους έσοδα.

    Κατά αυτόν τον τρόπο, η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ κάλυψε το 2019 την έκδοση 2.295 εικονικών τιμολογίων, συνολικής καθαρής αξίας 12 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,9 εκατ. ευρώ, προς 240 οντότητες. Αντίστοιχα, κάλυψε το 2020 την έκδοση 275 εικονικών τιμολογίων, συνολικής καθαρής αξίας 5,4 εκατ. ευρώ, 5,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,3 εκατ. ευρώ, προς 16 οντότητες.Αντίστοιχα, η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ δημιούργησε δαπάνες για να καλύψει τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητάς της το 2019, ενώ παράλληλα εξέδωσε και 86 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 240.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 58.000 ευρώ.

    Για όλες τις περιπτώσεις έχουν ασκηθεί μηνυτήριες αναφορές. Παράλληλα έχουν αποσταλθεί Πληροφοριακά Δελτία στις αρμόδιες ΔΟΥ και ΕΛΚΕ για το σύνολο των 344 οντοτήτων, που ήταν οι τελικοί αποδέκτες των εκδοθέντων εικονικών φορολογικών στοιχείων.

    Η έρευνα συνεχίζεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δείτε φωτό: Η Αχαϊα είπε το στερνό αντίο στον Αρη Τηλιγάδη

    Ήταν όλοι εκεί: Συνεργάτες, φίλοι, συμπολίτες έσπευσαν στην Παναγία...

    Τραγωδία στην Εγλυκάδα – Νεκρός 21χρονος μπροστά στον υπολογιστή του

    Θρήνο στην Εγλυκάδα Πατρών, προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος 21χρονου...

    Συνθήματα σε τοίχους που έγιναν… viral – ΦΩΤΟ

    Μοναδικά συνθήματα στους τοίχους έχουν αφήσει την δική τους...

    Νέα Υόρκη: Από 2 έως 12 Οκτωβρίου το Greek Film Expo – Κεντρικό πρόσωπο ο Παντελής Βούλγαρης

    Προβολές νέων ελληνικών ταινιών, παρουσία κορυφαίων δημιουργών και ηθοποιών...