Φωτιά στη Χίο: Συγκλονιστική φωτογραφία από το μέτωπο – Εξαντλημένοι πυροσβέστες κοιμούνται στη μέση του δρόμου

    Ημερομηνία:

    Στα όρια του έχει φτάσει ο κρατικός μηχανισμός από τις φωτιές που το τελευταίο 24ωρο έχουν κάψει όλη την Ελλάδα. Στη Χίο, όπου το μέτωπο έκαιγε ανεξέλεγκτο μέχρι να φτάσει στην θάλασσα, οι πυροσβέστες πάλεψαν ηρωικά.

    Η Χίος δοκιμάστηκε σκληρά από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (13.08.2025). Λόγω των ανέμων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να κάψει χιλιάδες στρέμματα, αυτοκίνητα και σπίτια. Στην περίπτωση που οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δεν πάλευαν μέχρι τελευταίας πτώσης, τότε οι συνέπειες της πύρινης κόλασης θα ήταν μεγαλύτερες.

    Δεν ονομάζουμε τυχαία τους πυροσβέστες «ήρωες». Παρά την κούραση, την δύσπνοια και τις αντίξοες συνθήκες, κάθε φορά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να σώσουν τους συνανθρώπους τους και τις περιουσίες τους. Φωτογραφία που βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνει τις σκληρές επιπτώσεις της κατάσβεσης της φωτιάς.

    Στη φωτογραφία φαίνονται γύρω στους 10 πυροσβέστες να ξεκουράζονται στη μέση του δρόμου. Παρά την κούραση και τον πόνο, οι πυροσβέστες προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια τους για λίγη ώρα ώστε να πάρουν δυνάμεις και μετά να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

    Εκεί στη μέση του δρόμου, οι πυροσβέστες βρήκαν ευκαιρία να ανακουφιστούν λίγο από τις αμέτρητες ώρες που παλεύουν με τις φλόγες.

     

    Την φωτογραφία ανέβασε ο λογαριασμός «Fire Fighting Greece» γράφοντας στη λεζάντα «χωρίς λόγια».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: “Να ξέρετε ότι αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου” στο Επίκεντρο+ – ΣΗΜΕΡΑ

    Η παράσταση που εδώ και τρία χρόνια μιλάει για...

    Απάτες σε κάρτες, POS και ΑΤΜ: Πτώση στα περιστατικά δείχνουν τα νέα στοιχεία

    Σημαντική μείωση των περιστατικών απάτης με κάρτες πληρωμών κατά 9% σημειώθηκε...

    Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα- «Το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο»

    Μία εβδομάδα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 21χρονου...

    ΑµεΑ στην Πάτρα: Ελλείψεις σε υποδοµές, εργασία και στάσεις εντείνουν την ανισότητα

    Κάτω από το 50% παραµένει το επίπεδο προσβασιµότητας στην Αχαΐα...