Γιατί μαρινάροντας τα κρέατα μειώνουμε τον κίνδυνο καρκίνου

    Ημερομηνία:

    Ο τρόπος που μαγειρεύετε το κρέας συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με τη γαστρεντερολόγο του Χάρβαρντ και αρθρογράφο της στήλης «Ρωτήστε έναν γιατρό» της Ουάσιγκτον Ποστ, Dr Trisha Pasricha, η οποία προωθεί το μαρινάρισμα, είτε πρόκειται για μοσχάρι, κοτόπουλο ή ψάρι.

    Σύμφωνα με τη γιατρό το μαρινάρισμα κρέατος έστω μία ώρα πριν από το μαγείρεμα, μπορεί να να μειώσει σημαντικά τις καρκινογόνες ενώσεις έως και κατά 88%.

    Όπως εξηγεί οι μαρινάδες λειτουργούν δημιουργώντας ένα προστατευτικό αντιοξειδωτικό στρώμα, εμποδίζοντας το σχηματισμό αυτών των ενώσεων, κάνοντας το μαγείρεμα των κρεάτων πιο υγιεινό.

    Μελέτες δείχνουν ότι πολλές μαρινάδες που διατίθενται στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μέλι, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: “Εκοιμήθη” ένας αξιαγάπητος ιερέας

    Στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγαλείας...

    Βόλος: Κατέρρευσε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Γάτος μέσα στο Δημαρχείο

    Ανησυχία προκάλεσε μέσα στο Δημαρχείο του Βόλου η ξαφνική...

    ΟΛΠΑ – Μπλόκα αγροτών: Εκτακτο μέτρο για την κυκλοφορία μέσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

    Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, κατόπιν αξιολόγησης της οριακής πλέον...

    Πάτρα: Το Χριστουγεννιατικο Παζάρι της ΦΛΟΓΑΣ

    Το Παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική...