Μειωμένες οι ακινησίες ΙΧ στην Πάτρα: Στα σκαριά σχέδιο αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας

    Ημερομηνία:

    Εληξε χθες η δίμηνη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Εικόνα για το πόσοι τελικά δεν πρόλαβαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα υπάρχει σήμερα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι λίγοι είναι αυτοί που περίμεναν την τελευταία ημέρα για να πάνε στο ταμείο.

    Αλλωστε, ανεπίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ιδιοκτητών οχημάτων που προχωρούν σε ακινησία καταθέτοντας πινακίδες, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα χρόνια της οικονομικής κρίση.

    GLEARNET

    Να σημειωθεί πως για την «κατάθεση» πινακίδων δεν απαιτείται πλέον –παρά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις- επίσκεψη στις ΔΟΥ. Η διαδικασία γίνεται ψηφιακά μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο των φορολογουμένων μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης gov.gr και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στη ΔΟΥ Πατρών, από το 2019 που τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική διαδικασία ακινησίας οχημάτων, περίπου 10.000 αυτοκίνητα παρκάρισαν μόνιμα για διάφορους λόγους. Για να γίνει σύγκριση με το παρελθόν, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 κατατέθηκαν 4.000 πινακίδες κυκλοφορίας στην Πάτρα, ενώ το 2017 είχαν δηλωθεί σε ακινησία και είχαν κατατεθεί οι πινακίδες άνω των 5.000 οχημάτων (1.632 στην Α΄ΔΟΥ και 3.379 στην Γ΄ΔΟΥ).

    Να σημειωθεί ότι από σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών θα βάλει μπροστά ένα ευρύ σχέδιο αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας που καταβάλλουν κάθε χρόνο 5.423.700 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

    Ταυτόχρονα θα εξεταστούν οι δημοσιονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού για παροχή κινήτρων μέσω της διαδικασίας της απόσυρσης προκειμένου να σταματήσουν να κυκλοφορούν από τους δρόμους αυτοκίνητα 20 ετών και άνω και να αντικατασταθούν από νέα, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνταγή για κουνουπίδι στον φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

    Ένας από τους δυσκολότερους στόχους που έχουμε θέσει στον...

    Μπασμάτι: Το αρωματικό ρύζι που διχάζει Ινδία, Πακιστάν και Ευρωπαϊκή Ένωση

    Την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για τη μεγάλη εμπορική...

    ΟΠΑΠ – Allwyn: Η γέννηση ενός κολοσσού 16 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Μία από τις σημαντικότερες εταιρικές κινήσεις της τελευταίας δεκαετίας στην ελληνική...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 14/10/2025

    14:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 2025 Βρυξέλλες...