Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Οι κορυφαίοι βασιλικοί βοηθοί παρακολούθησαν τη συνέντευξη του ζευγαριού, στη 1 π.μ., και η Mirror παρουσιάζει λεπτομέρειες για το τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, μετά τις εκρηκτικές αποκαλύψεις του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, για τον ρατσισμό που αντιμετώπισαν από τη βασιλική οικογένεια, καθώς και για τις σκέψεις αυτοκτονίας της Μέγκαν Μαρκλ.

    Το προσωπικό του παλατιού του Μπάκιγχαμ προχώρησε αμέσως σε συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει και πώς να ανταποκριθεί σε όλα αυτά που Χάρι και Μέγκαν καταλόγιζαν στη βασιλική οικογένεια. Ο ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ, σερ Έντουαρντ Γιανγκ, λέγεται ότι ανέλαβε το καθήκον να πει στην 94χρονη μονάρχη ότι η οικογένειά της είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του εγγονού της στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

    Οι αξιωματούχοι του παλατιού φέρεται να είχαν προετοιμασμένη δήλωση που υπογραμμίζει την αγάπη και την ανησυχία της οικογένειας για το ζευγάρι, αλλά δεν υπογράφηκε από τη βασίλισσα, της οποίας ο σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, παραμένει στο νοσοκομείο.

    Τι απαντά η βασίλισσα Ελισάβετ σε Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι
    Οι Times ανέφεραν ότι ήθελε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την απάντησή της στη μακρά συνέντευξη του εγγονού της και της Μέγκαν Μαρκλ. Τελικά, την Τρίτη 9 Μαρτίου το παλάτι εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

    «Ολόκληρη η οικογένεια έχει λυπηθεί που έμαθε το πλήρες εύρος του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Χάρι και τη Μέγκαν. Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως εκείνο περί φυλετικών διακρίσεων, είναι ανησυχητικά. Αν και κάποιες αναμνήσεις ενδέχεται να ποικίλλουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια κατ’ ιδίαν. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

    Καθώς η δίωρη συνέντευξη ξεκίνησε στη 1 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα, οι βασιλικοί βοηθοί την παρακολούθησαν μέσω υπολογιστή σε απευθείας σύνδεση με την Αμερική που δημιουργήθηκε από το προσωπικό IT του παλατιού, σύμφωνα με την Telegraph.

    Ο σερ Έντουαρντ και ο Κλάιβ Άλντερτον, ο ιδιωτικός γραμματέας του πρίγκιπα της Ουαλίας, έμειναν ξύπνιοι για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μαζί, ενώ οι υπόλοιποι βοηθοί την παρακολούθησαν από τους φορητούς υπολογιστές τους στο σπίτι.

    Λέγεται πως όταν η συνέντευξη ολοκληρώθηκε στις 3 π.μ., το προσωπικό των τριών νοικοκυριών (της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ) εργάστηκε με αγωνία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες για να προετοιμάσει τις ενημερώσεις τους, πριν από την ώρα του πρωινού, και να γράψουν μια απάντηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βοηθοί συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απάντηση θα είναι συντονισμένη και με τα τρία νοικοκυριά και δεν θα υπάρχουν ανεξάρτητες ενημερώσεις.

    Πώς αντέδρασε το παλάτι του Μπάκιγχαμ την ώρα της συνέντευξης της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι / Φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
    Ο σερ Έντουαρντ ταξίδεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, για να της πει για τους ισχυρισμούς του ρατσισμού και για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης από τον εγγονό της και τη Μέγκαν Μαρκλ. Από τότε, οι βοηθοί παρακολουθούν τον αντίκτυπο της συνέντευξης και συζητούν πιθανές στρατηγικές.

    Την πολυσυζητημένη συνέντευξη παρακολούθησαν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ 17 εκατομμύρια Αμερικανοί συντονίστηκαν στις τηλεοράσεις τους την Κυριακή το βράδυ.

    Όταν ο 72χρονος πρίγκιπας Κάρολος εμφανίστηκε δημοσίως για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη και δημοσιογράφος τού ζήτησε να τη σχολιάσει, εκείνος δεν απάντησε, απλώς «χαμογέλασε νευρικά».

    Μιλώντας στη διάσημη δημοσιογράφο, η 39χρονη Μέγκαν Μαρκλ και ο 36χρονος πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκαν ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας -όχι η βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος όπως διευκρίνισαν- έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο για τον αγέννητο γιο τους.

    GYMALL

    Η Όπρα Γουίνφρεϊ έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν η Αμερικανίδα ηθοποιός -το πρώτο μέλος της σύγχρονης μοναρχίας που είναι μιγάδα- είπε ότι ένα μέλος από τη βασιλική οικογένεια ανησυχούσε για το πόσο σκούρος θα ήταν ο τόνος του δέρματος του γιου της, πριν αυτός γεννηθεί.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Μέγκαν Μαρκλ ανέφερε ότι ο γιος της, ο οποίος γίνεται δύο ετών τον Μάιο, δεν έγινε πρίγκιπας λόγω της μεικτής φυλής του, παρόλο που, όπως διευκρινίζουν τα βρετανικά Μέσα, αυτό δεν γινόταν λόγω των κανόνων που έθεσε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’. Ο ηγέτης των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της δούκισσας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

    Ο πρίγκιπας Χάρι είπε επίσης ότι «πονάει» που κανένας από τους συγγενείς του δεν μίλησε υπέρ της Μέγκαν μετά τον ρατσισμό που εκείνη αντιμετώπισε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Η δούκισσα, που είναι έγκυος για δεύτερη φορά και περιμένει κορίτσι, μίλησε επίσης για τις αυτοκτονικές σκέψεις που είχε, αλλά είπε ότι οι προσεγγίσεις της προς τη μοναρχία για βοήθεια απορρίφθηκαν.

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή τους στην Οπρα Γουίνφρεϊ /Φωτογραφία: YouTube/CBS
    Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη επαίνεσε το θάρρος του Χάρι και της Μέγκαν όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε παρακολουθήσει τη συνέντευξη. «Για οποιονδήποτε που εμφανίζεται και μιλά για τους δικούς του αγώνες με την ψυχική του υγεία και λέει τη δική του προσωπική ιστορία, αυτό απαιτεί θάρρος. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πιστεύει ο πρόεδρος», ανέφερε.

    Εν τω μεταξύ, ο αποξενωμένος πατέρας της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ, μίλησε για τον «μεγάλο σεβασμό» του για τη βασιλική οικογένεια, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν είναι καθόλου ρατσιστική».

    Ο Μαρκλ δήλωσε στο Good Morning Britain του ITV ότι «ναι, πρέπει να διερευνηθεί ένα ρατσιστικό σχόλιο», αλλά είπε ότι ελπίζει ότι το σχόλιο για τον τόνο του δέρματος να ήταν «απλώς μια χαζή ερώτηση».

    Ο βασιλικός βιογράφος Άντριου Μόρτον είπε ότι το αποτέλεσμα από τη συνέντευξη θα «ταρακουνά τις γενιές με τον ίδιο τρόπο που έκανε αυτή της πριγκίπισσας Νταϊάνα».

    Στην περίφημη συνέντευξή της το 1995 στην εκπομπή Panorama, η μητέρα του Χάρι, πριγκίπισσα Νταϊάνα, χαρακτήρισε βασιλικούς αξιωματούχους ως «εχθρούς» και αμφισβήτησε την καταλληλότητα του Καρόλου για να γίνει βασιλιάς.

    Άλλες αποκαλύψεις του ζευγαριού περιελάμβαναν την παραδοχή του Χάρι ότι έχει απομακρυνθεί από τον πατέρα του, λέγοντας: «Νιώθω πραγματικά απογοητευμένος», αλλά πρόσθεσε ότι θα έβαζε ως μία από τις προτεραιότητές του «να προσπαθήσει να θεραπεύσει αυτή τη σχέση».

    Όπως είπε, η οικογένειά του τους απέκοψε οικονομικά και ο πατέρας του και διάδοχος του βασιλικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, τον απογοήτευσε και αρνείτο κάποια στιγμή να δεχθεί τις κλήσεις του. Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει ότι σύναψε συμφωνίες με το Netflix και το Spotify, για να μπορέσει να πληρώσει για την ασφάλειά της οικογένειάς του. Σύμφωνα με τον Χάρι, είχε μόνο αυτά που του είχε αφήσει η μητέρα του και «χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό».

    Επίσης, η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ την έκανε να κλάψει πριν από τον γάμο της -το αντίθετο των αναφορών που κυκλοφόρησαν πριν από τον γάμο των Σάσεξ, ότι η Μέγκαν έκανε την Κέιτ Μίντλετον να κλάψει, λόγω του φορέματος της πριγκίπισσας Σάρλοτ, η οποία ήταν παρανυφάκι.

    Πολλοί λένε ότι αυτή η κόντρα δεν θα μείνει εδώ και θα έχει έντονη συνέχεια. Η ζωή πίσω από τις πόρτες του παλατιού δεν έχει εκτεθεί σε αυτό τον βαθμό από τις ημέρες διάλυσης του γάμου του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα τη δεκαετία του 1990, όπως σημειώνει η Mirror.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Ο Οδοντωτός πρέπει να ξαναλειτουργήσει άμεσα και με ασφάλεια»

    Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την...

    Συνεχίζονται οι συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα – “Σήκωσαν” χέρι στην Πάτρα, γυναίκα γύρισε σπίτι μαζί με τους αστυνομικούς

    Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή...

    Παρέμβαση εισαγγελέα και νέα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του επιχειρηματία, Σάκη Γκολφίνου

    Νέος κύκλος ερευνών για τις συνθήκες θανάτου του επιχειρηματία,...

    Πάτρα: Μικρό αγοράκι περιφερόταν μόνο του – Βρίσκεται μαζί με αστυνομικούς που αναζητούν την ταυτότητά του

    Ένα ανήλικο παιδί εντόπισαν σήμερα οι αστυνομικοί να περιφέρεται...