15 χρόνια κάθειρξη και σε δεύτερο βαθμό στον ψυκτικό που σκότωσε πελάτισσά του

    Ημερομηνία:

    Την ποινή της 15ετούς κάθειρξης, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Θεσσαλονίκης στον 33χρονο ψυκτικό που σκότωσε με σφυρί 63χρονη πελάτισσά του, τον Ιούνιο του 2019, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς για τη συντήρηση του κλιματιστικού της.

    Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφαση κατά της οποίας είχε ασκηθεί έφεση από εισαγγελέα, θεωρώντας ότι κακώς τού χορηγήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Δικαστές και ένορκοι του ΜΟΕ, όμως ομόφωνα έκριναν ότι θα πρέπει να τού χορηγηθεί, ενώ σχετική πρόταση περί χορήγησης ελαφρυντικής περίστασης διατύπωσε και ο εισαγγελέας της έδρας.

    GLEARNET

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός ψυκτικός, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποια πρόσθετη εργασία που τού είχε ζήτησε η 63χρονη, γεγονός που φαίνεται να τη δυσαρέστησε. Ακολούθησε διαπληκτισμός με εκατέρωθεν σπρωξίματα στον διάδρομο του διαμερίσματος, ενώ, στη συνέχεια, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 33χρονος άρπαξε ένα σφυρί από την εργαλειοθήκη του και χτύπησε την άτυχη γυναίκα πολλές φορές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

    «Θόλωσα όταν έβρισε τη μητέρα μου», είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ισχυρισμό που είχε προβάλει και στο προηγούμενο δικαστήριο.

    Μετά την ετυμηγορία των δικαστών επέστρεψε στις φυλακές Πατρών για την έκτιση της ποινής του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Global Sumud Flotilla: Αγωνία για τους δύο πατρινούς που κρατούν οι Ισραηλινοί

    Ανάµεσα στους Έλληνες ακτιβιστές που βρίσκονται «στα χέρια» των...

    Χάσαμε σχεδόν 3,5 χρόνια υγιούς γήρανσης την τελευταία 10ετία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%87%ce%ac%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%cf%8c%ce%bd-35-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b3%ce%ae%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7%cf%82/

    Επεισόδιο με πυροβολισμό στο κέντρο της Αθήνας – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο

    Επεισόδιο με πυροβολισμό στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές...

    Συνάντηση με τον Αδωνι Γεωργιάδη ζητά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος

    Σε σημερινή δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος,...