Οι επικές διαφημίσεις της Express Service: H Βουγιουκλάκη με κόκκινη Porsche

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Ο θάνατος του ιδρυτή της Express Service Γιάννη Ραπτόπουλου φέρνει στο μυαλό των παλαιότερων τις ιστορικές διαφημίσεις της εταιρείας οδικής βοήθειας, όταν μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80 και του ‘90.

    Η εύρωστη -τότε- εταιρεία του Ραπτόπουλου, σε ανταγωνισμού με την -άλλοτε κραταιά- ΕΛΠΑ που βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό χρεοκοπία, έριχνε “βαριά χαρτιά” στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ.

    Μέχρι και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και ο “Ιππότης της Ασφάλτου” είχαν “επιστρατευτεί” για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας της Express Service με σύνθημα “η πιο γρήγορη της Ευρώπης”.

    Οι επικές διαφημίσεις της Express Service: H Βουγιουκλάκη με κόκκινη Porsche

    Ιστορική έχει μείνει η διαφήμιση με την περίφημη κόκκινη Porsche 911, την οποία οδηγεί η Αλίκη, αλλά “μένει” από σκασμένο λάστιχο. Τότε καλεί την Express Service, η οποία την εξυπηρετεί αστραπιαία.

     

     

     

    GYMALL

    Και δεύτερο διαφημιστικό πριν τις εκλογές του ’89
    Το 1989 η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε ένα διαφημιστικό σποτ που προκάλεσε πάταγο. Ήταν προεκλογική περίοδος και μια εταιρία αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί να κάνει ένα πολύ έξυπνο διαφημιστικό.

    Συνδύασε, έτσι, τις εκλογές με τις υπηρεσίες που πρόσφερε και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

    “Τι ψηφίζει η Αλίκη;”, ήταν το ερώτημα της διαφήμισης με την ίδια να απαντά: “Εγώ ψηφίζω 154”. Αυτό ήταν το νούμερο της εταιρείας Οδικής Βοήθειας, Express Service.

     

    Η διαφήμιση με τον Ιππότη της ασφάλτου
    Πρόκειται για την απίθανη διαφήμιση της Express Servise το 1986, με τον ανεπανάληπτο David Hasselhoff, τον “Ιππότη της ασφάλτου” με το μαύρο αυτοκίνητό του, τον ΚΙΤΤ, μια Pontiac Trans Am του 1982.

    Στη διαφήμιση βλέπουμε τον Κιτ να τρέχει στους εξαιρετικούς δρόμους στα Μετέωρα και να παθαίνει βλάβη. Αμέσως λέει στον Χάσελχοφ να καλέσει την Express Service, και κατευθείαν έρχονται… ελικόπτερα και φορτηγά για να επισκευάσουν τον ΚΙΤΤ.

    Το αποκορύφωμα είναι στο τέλος που ο Χάσελχοφ μας χαρίζει την cult ατάκα: “Εφκαριστώ Express Service”

    Τι πιο έξυπνο απο πλευράς Εxpress Σervice απ’το να επιστρατεύσει για τη διαφημιστική της καμπάνια τον περίφημο “Michael Night”με τον ακόμη πιο περίφημο ΚΙΤΤ. Σε μια εποχή που σχεδόν όλoς ο αντρικός πληθυσμός της Ελλάδας δεν έχανε ούτε ένα επεισόδιο της αμερικάνικης σειράς.

    Το διαφημιστικό με τον ΚΙΤΤ

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε πτώμα -Σπεύδει η Αστυνομία

    Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο...

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ: Ανακοινώνεται η απόφαση για την Ρούλα Πισπιρίγκου

    Την απάντηση του για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου...

    MG4: Η καλύτερη πρόταση της αγοράς στα ηλεκτρικά μοντέλα

    Συγκεντρώνοντας μια σειρά από άκρως ποθητά χαρακτηριστικά και διαστάσεις...

    “Εφυγε” η Βασιλική Σταυροπούλου

    Κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 4:30...