16 μαθητές με κορονοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

    Ημερομηνία:

    Σοκαρισμένη είναι ακόμα η κοινωνία στο Ηράκλειο Κρήτης από τον θάνατο του 16χρονου, ο οποίος λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε σε δεξαμενή μούστου. Ο θείος του που πήγε να τον σώσει και πέθανε κι εκείνος.

    Πριν από λίγες ημέρες οι συμμαθητές του 16χρονου είπαν το «τελευταίο αντίο». Λίγα 24ωρα μετά την κηδεία, 16 μαθητές, σύμφωνα με το STAR, διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

    Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης είπε ότι «εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορονοϊού, 16 σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς. Υπήρξε συγκέντρωση μαθητών σε μία κηδεία».

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μαθητές έχουν ήπια συμπτώματα, όμως, υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της διασποράς.

    Σε δηλώσεις του ο επιμελητής του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, Παύλος Δασκαλάκης είπε ότι «τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και έχουμε άμεση επικοινωνία με τους γονείς».

    Όλοι οι μαθητές πηγαίνουν στη Β’ Λυκείου στην Αγία Βαρβάρα και αποφασίστηκε να κλείσουν και τα τέσσερα τμήματα της τάξης.

    Περίπου 80 μαθητές κάνουν τηλεκπαίδευση και από Δευτέρα θα αποφασιστεί εάν και πότε θα επιστρέψουν στις αίθουσες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διαδικτυακός εκφοβισμός: Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας

    Τα τελευταία χρόνια στην απειλή του σχολικού εκφοβισμού έχει...

    Πώς το μαγείρεμα μολύνει τον αέρα του σπιτιού

    Όταν μαγειρεύουμε πλούσια γεύματα υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση ρύπανσης του αέρα του εσωτερικού...

    Η νύφη ξέφυγε: “Πήγα με τον αδερφό του άντρα μου”

    Η νύφη ξέφυγε: Πήρα το θάρρος να γράψω και...

    Τι λένε τα ΕΛΤΑ για την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων – Στροφή σε ψηφιακές υπηρεσίες και κατ’ οίκον εξυπηρέτηση

    Η αναστολή λειτουργίας 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ με ελάχιστη εμπορική δραστηριότητα, με την οποία...