Νέος Βουτζάς: Σπίτι έπεσε τρία μέτρα χαμηλότερα, καθιζήσεις απειλούν την περιοχή

    Ημερομηνία:

    Τρία σπίτια απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η καθίζηση που αρχικά ήταν 30 πόντοι, έγινε τρία μέτρα. Η περιοχή είχε δέντρα και μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018  με κάθε βροχή σημειώνονταν καθιζήσεις.

    Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεώτερα τα άλλα δύο.

    Πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, όπου από παλιά υπάρχει και το ρέμα του Νταού και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και να κινδυνεύσουν και άλλα σπίτια.

     

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσουν σήμερα το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία.

    Σε πρώτη φάση τέσσερα σπίτια έχουν πρόβλημα, ενώ μπορεί το γεωλογικό φαινόμενο να επεκταθεί. Αυτό θα το διαπιστώσουν οι γεωτέχνες.

    Επίσης ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

    neos_vountzas_in__2_
    neos_vountzas_in__3_

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτές είναι οι καλύτερες στάσεις στο σεξ που θα «σώσουν» κάθε άντρα με “προσόντα”

    Επανέρχομαι με την υποενότητα   «Ποιες στάσεις είναι ιδανικές για...

    5 σημάδια ότι μια γυναίκα είχε πολλούς συντρόφους

    Η κατανόηση αυτών των σημαδιών με ενσυναίσθηση βοηθά στην...

    Labubu: Μια φούσκα δισεκατομμυρίων έτοιμη να σκάσει

    Τα Labubu έχουν την τιμητική τους. Αυτό είναι σαφές. Τα βλέπει...

    Ελλάδα-Ιταλία 75-66: Άμυνα γρανίτης, Γιάννης δυναμίτης και ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική!

    Η Εθνική χρειάστηκε να επιστρέψει στα βασικά απέναντι στην Ιταλία, παίζοντας σπουδαία...