28 νεκρές θαλάσσιες χελώνες μέσα σε εννιά μήνες στην Κέρκυρα

Ημερομηνία:

Συνολικά 28 νεκρές θαλάσσιες χελώνες έχουν περισυλλεγεί από τις ακτές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2026, σύμφωνα με την καταγραφή του Δήμου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συγκέντρωση των περιστατικών στον Αλμυρό και την Αχαράβη, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 12 χελώνες, δηλαδή το 42,9% του συνόλου.

Ακολουθούν το Σιδάρι και η Αστρακερή με τρία περιστατικά η κάθε περιοχή, ενώ δύο περιστατικά καταγράφηκαν σε Αρίλλα, Άγιο Στέφανο Αυλιωτών και Ρόδα και από 1 σε Σύκι, Άγ. Ιωάννης Καρουσάδω , Απραός και Νησάκι.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, σύμφωνα με τον Δήμο, το γεγονός ότι οι χελώνες που περισυλλέχθηκαν ήταν ενήλικα ζώα, τα οποία αποτελούν μέρος του αναπαραγωγικού πληθυσμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, καταπομένα αγκίστρια, καθώς και τραύματα και ουλές στα καβούκια.

Τα ευρήματα είναι συμβατά με γνωστούς ανθρωπογενείς κινδύνους για τις θαλάσσιες χελώνες. Ωστόσο, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα νεκρά ζώα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και τα σημεία όπου τραυματίστηκαν ή πέθαναν.

Η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη επισημαίνει τη σημασία της συστηματικής καταγραφής, καθώς πλέον υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της γεωγραφικής κατανομής των περιστατικών και εντοπισμού περιοχών με αυξημένη συγκέντρωση.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ιστορικό ρεκόρ εισπράξεων από το Clasico, 984 ευρώ η μέση τιμή εισιτηρίου του ντέρμπι

Η Μπαρτσελόνα “πληγώθηκε” βαθμολογικά αλλά και στο γόητρο, χάνοντας...

Πέθανε στα 63 της η δημοσιογράφος Λίλιαν Παπακώστα

Στα 63 της χρόνια πέθανε το βράδυ της Κυριακής...

Πάτρα: Τελευταίες «πινελιές» στην πλατεία Όλγας

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο έβαλαν την Δευτέρα 26 Οκτώβρη,...

Κακοτάρι Ηλείας: Τα καζάνια έβρασαν και η πλατεία γέμισε κόσμο – Η 2η Γιορτή Τσίπουρου

Τα καζάνια μπήκαν σε λειτουργία, οι σπιτικοί μεζέδες πήραν...