3ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία:  «Δημιουργώντας το πλαίσιο, Διεκδικώντας το Αύριο»

    Ημερομηνία:

    30 & 31 Μαΐου | MY WAY HOTEL & EVENTS, Πάτρα

    Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία με θέμα «Δημιουργώντας το πλαίσιο, Διεκδικώντας το Αύριο», στις 30-31 Μαΐου 2025, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events.

    Το Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία αποτελεί μια κορυφαία επιστημονική και κοινωνική πανελλήνια διοργάνωση, με στόχο την ανάδειξη και διερεύνηση των αναγκών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών, των οικογενειών τους, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας.

    Συνδυάζει τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομιλητών από τον χώρο της υγείας, της κοινωνικής υποστήριξης και της πολιτικής υγείας, με ανοιχτό διάλογο και δράσεις που απευθύνονται τόσο στο κοινό όσο και στους επαγγελματίες υγείας. Το Συνέδριο εστιάζει στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ενισχύοντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση γύρω από τα πολυδιάστατα ζητήματα της ογκολογίας, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις πλευρές των εμπλεκόμενων με τον καρκίνο.

    Πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου σε όλα τα στάδια της νόσου. Παράλληλα φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην:

    • Ανάδειξη της ψυχοκοινωνικής διάστασης του καρκίνου σε όλα τα στάδια της νόσου τόσο για τους πάσχοντες, όσο και για τις οικογένειες τους
    • Ανάδειξη της σπουδαιότητας της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας ως σημαντικό πυλώνα της θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου, αλλά και της μετέπειτα πορείας του ασθενή
    • Συμβολή στην ενημέρωση, στην εκπαίδευση αλλά και την αποφόρτιση των απασχολούμενων στον τομέα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας
    • Δημιουργία ενός δικτύου της ογκολογικής κοινότητας για την ψυχοκοινωνική ογκολογία
    • Διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης

    Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ιατροί όλων των σχετικών ειδικοτήτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ογκολογικοί νοσηλευτές καθώς και μέλη φορέων υποστήριξης ασθενών με καρκίνο.

    Δια ζώσης και εξ αποστάσεως συμμετοχή Ομιλητών και κοινού και ζωντανή μετάδοση μέσω Live Streaming.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος χτύπησαν με καμουτσίκι και ρόπαλο ανήλικους που έπαιζαν μπάλα

    Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στο Ρέθυμνο όταν δύο άντρες, πατέρας και...

    Οι εταιρείες που δεν έχουν πουλήσει ούτε ζάντα στην Ελλάδα

    Πρόκειται κυρίως για εξειδικευμένα ή υπερπολυτελή brands, αλλά και...

    Έθιμα και 5 συνταγές για τη Μεγάλη Παρασκευή

    Η ημέρα της απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη...

    Μέχρι το 2050 η παραγωγή τροφής θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70%

    Μέχρι το 2050, ο αγροδιατροφικός τομέας θα πρέπει να τρέφει 40%...