4 στους 10 πιστεύουμε… στο «κακό μάτι»!

    Ημερομηνία:

    Πολλοί φαίνεται πως είναι οι προληπτικοί και στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, πιστεύουν στο «κακό μάτι» και ότι «κάποιοι είναι σε θέση να στέλνουν κατάρες ή να κάνουν μαγικά, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε κάποιον άλλο».

    Η πίστη σε μαγικές πρακτικές, όπως δείχνουν επιστημονικές μελέτες, είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, αν και ο βαθμός δεισιδαιμονίας ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο γέννησης ή διαμονής.

    Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό φαίνεται να είναι ελαφρώς αυξημένο, καθώς τέσσερις στους δέκα στη χώρα πιστεύουν στη μαγεία και το «κακό μάτι», ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο της Τουρκίας, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «PLoS One».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς διαφήμιζε η Ελλάδα τον εαυτό της στο εξωτερικό από το ’30 έως το ’60;

    H ιστορική οικία Λαζάρου Κουντουριώτη (1769-1852) στην Ύδρα είναι ένα αρχοντικό που,...

    Οπαδός του Παναθηναϊκού στο Mega: «Τελευταίος πιστός Γιάννης Αλαφούζος, τα έχουμε βάψει μαύρα» (vid)

    Τουρίστας «κούφανε» δημοσιογράφο του Mega στο λιμάνι του Πειραιά σε ερώτηση που αφορούσε...