47χρονος κατάπιε 77 «αυγά» κοκαΐνης και προσπάθησε να τα περάσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Ημερομηνία:

    Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού, ο οποίος προσπάθησε να περάσει σχεδόν 1 κιλό κοκαΐνης από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προχώρησαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

    Η σύλληψη έγινε την περασμένη Παρασκευή όταν «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών μέσω αεροπορικών οδών και κατόπιν εξακριβώσεων, διασταυρώσεως, ανάλυσης στοιχείων και δημιουργίας «προφίλ» ατόμων (profiling), εντοπίσθηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος, προερχόμενος από χώρα του εξωτερικού».
    Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που ακολούθησε, ο 47χρονος είχε καταπιεί συνολικά 77 «αυγά» με κοκαΐνη συνολικού βάρους 940 γραμμαρίων.

    47χρονος κατάπιε 77 «αυγά» κοκαΐνης και προσπάθησε να τα περάσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
    Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη προχθές Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 47χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα, κοκαΐνη μέσω της αεροπορικής οδού.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών μέσω αεροπορικών οδών και κατόπιν εξακριβώσεων, διασταυρώσεως, ανάλυσης στοιχείων και δημιουργίας «προφίλ» ατόμων (profiling), εντοπίσθηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος, προερχόμενος από χώρα του εξωτερικού.

    Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, -77- αυτοσχέδιων συσκευασιών, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -940- γραμμαρίων περίπου, τις οποίες απέβαλε σταδιακά δια της φυσικής οδού (αφόδευση). Επιπλέον, κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο και 100 ευρώ.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην πίτα της ΕΛΠΙΔΑΣ -φωτό

    Εγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: Η «Ελπίδα», κάθε χρόνο ανοίγει...

    Σοβαρό επεισόδιο στη Χίο ανάμεσα σε Λιμενικό και διακινητές μεταναστών με τουλάχιστον 4 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες

    Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στο πλήρωμα περιπολικού του Λιμενικού και...

    Πάτρα: Κόβει πίτα ο Ανδρέας Τσώκος

    Σας προσκαλώ στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της...

    Σία Αναγνωστοπούλου: «Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας στο Παράρτημα Πάτρας»

    Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά για τα προβλήματα...