50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες την τέταρτη μέρα στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών ολοκληρώνεται το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον.

PHILOXENIA

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στη συνέχεια, με ένα ιστορικό ντοκουμέντο, σε βίντεο, με το «Πότε θα κάνει ξαστεριά«» από το 2ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ το 1976, που απαθανατίζονται όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες της εποχής, ξεκίνησε το μεγάλο αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ, μετά την πολιτική συγκέντρωση.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Οδυσσέας Ιωάννου, την ενορχήστρωση ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ενώ αφηγήτρια ήταν η Χρύσα Κοτταράκου. Τραγούδησαν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Διονύσης Τσακνής, Νεφέλη Φασούλη.

«50 χρόνια – όπως ειπώθηκε αμέσως μετά – που το Φεστιβάλ στέγασε και συμπορεύτηκε με το σημαντικότερο ίσως κομμάτι του νεοελληνικού πολιτισμού: τα τραγούδια μας, από το 1975 στο γήπεδο Ζωγράφου έως και σήμερα στο πάρκο Τρίτση».

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες την τέταρτη μέρα στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ




Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αχαϊκή Τράπεζα: Ξεκινά η δίκη σε β΄ βαθμό

Ξεκινά αύριο η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την...

Καμπανάκι για ανηλίκους με τα ενεργειακά ποτά: Ένας στους δύο 16χρονους τα συνδυάζει με αλκοόλ

Τα ενεργειακά ποτά έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας παιδιών...

Βικτόρια Μπέκαμ: Η Posh Spice επέστρεψε στο στούντιο – Τι αποκάλυψε ο γιος της

Η Βικτόρια Μπέκαμ φαίνεται πως επέστρεψε σε έναν χώρο...

Ανίτα Έκμπεργκ, ο μύθος που έσβησε σε ένα γηροκομείο απόρων

Υπάρχει μια σκηνή που έχει μείνει στην ιστορία του...