Βρισκόμαστε μια «ανάσα» πριν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και την αλλαγή του έτους. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να χαρίσετε λίγο πιο ιδιαίτερη λάμψη στο τραπέζι σας, δοκιμάστε να φτιάξετε πρωτότυπα κοκτέιλ, ιδανικά για την περίσταση.
Σας προτείνουμε λοιπόν ορισμένες εύκολες συνταγές για ιδιαίτερα και απολαυστικά cocktails με υπέροχα αρώματα που θα κάνουν το πρωτοχρονιάτικο πάρτι σας αξέχαστο!
Christmas Punch
Υλικά
• 4 μεζούρες Cointreau
• 4 μεζούρες μπράντυ
• 4 μεγάλα κομμάτια πάγο
• 2 μπουκάλια σαμπάνια
• 2 χοντρές φέτες πορτοκάλι
• 1 κούπα βατόμουρα
(Ποσότητα αρκετή για 10 άτομα)
Εκτέλεση
Γεμίστε το μισό μπολ (ειδικό για το πάντς) με πάγο. Ρίξτε μέσα το μπράντυ και το Cointreau, και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το πορτοκάλι, τα μούρα και τη σαμπάνια. Ανακατέψτε πολλές φορές και με προσοχή το περιεχόμενο του μπολ. Περιμένετε ένα – δυο λεπτά, μέχρι να «ηρεμήσουν» τα υλικά από το ανακάτεμα και σερβίρετε
Pom-Lime French 75
Υλικά
• 1/4 κούπας. τζιν
• 1 1/2 κουτ. σούπας φρέσκος χυμός lime
• 1 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού – lime*
• 1/4 κούπας αφρώδη οίνο
• Σπόρους ροδιού και φετούλα lime για το σερβίρισμα
*Για το σιρόπι ροδιού – lime: Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύεται 3/4 κούπας ζάχαρη και χυμό ροδιού (πωλούνται στο εμπόριο) και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 12 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα lime και δύο κουταλιές της σούπας χυμό lime και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Δίνει περίπου μία κούπα σιροπιού.
Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο βάζετε τζιν, τον χυμό lime και το σιρόπι ροδιού – lime. Ρίχνετε στο ποτήρι και γεμίζεται με αφρώδη οίνο. Σερβίρετε με φέτες lime και σπόρους ροδιού.
Cherry Bomb Fizz
Υλικά
• 1 κεράσι
• 1/2 oz. λικέρ μαρασκινό (περίπου 20 ml)
• Αφρώδη οίνο
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ένα κεράσι. Βάλτε πρώτα το μαρασκινό και μετά τον αφρώδη οίνο.
Whisky Lovers: Οι 3 μάγοι
Υλικά
• 1/3 μεζούρας Jack Daniels
• 1/3 μεζούρας Jim Beam
• 1/3 μεζούρας Johnny Walker
Εκτέλεση
Σε ένα σέηκερ, βάλτε λίγο πάγο. Ρίξτε στο σέηκερ τους «3 μάγους», ανακατέψτε για 10 δευτερόλεπτα και σερβίρετε
Champagne Margarita
Υλικά
• 1/2 κούπα φρέσκο χυμό lime
• 1 κούπα λευκή τεκίλα
• 1/2 κούπα λικέρ πορτοκάλι (κατά προτίμηση Κουαντρό)
• 1 μπουκάλι σαμπάνια (περίπου 3 κούπες)
• Φέτες lime και αλάτι για το ποτήρι
Εκτέλεση
Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο δοχείο και ανακατέψτε. Ρίχτε lime και αλάτι σε ένα πιατάκι και βουτήξτε τα χείλη του ποτηριού. Μοιράστε τις μαργαρίτες στα ποτήρια και γαρνίρετε με τις φέτες lime.
Sparkling Wine Mojito Punch
Υλικά
• 1/4 κούπας ζάχαρη
• 1/4 κούπας φρέσκο χυμό lime
• 1 κούπα φύλλα δυόσμου
• 1 κούπα ρούμι
• 2 1/2 κούπες αφρώδη οίνο
• Φυλλαράκια δυόσμου για τον στολισμό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο δοχείο αναμείξτε τη ζάχαρη με τον φρέσκο χυμό lime, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε τα φύλλα δυόσμου και λιώστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Ναι έχει λίγο ζόρι). Ανακατέψτε με το ρούμι και αφήστε το για μία ώρα να «ξεκουραστεί». Αν το κάνετε από την προηγούμενη μέρα ακόμη καλύτερα, αφήστε το όλη νύχτα να «ψήνεται». Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρετε με μία σίτα βάλτε το στο ποτήρι και προσθέστε τον αφρώδη οίνο. Σερβίερετε με πάγο, φέτες λεμόνι και φύλλα δυόσμου.