Ημερομηνία:

    Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με αντιπροσωπεία της Σάντα Μπάρμπαρα

    σπιράλ: Ας αξιοποιηθούν επιτέλους οι αδελφοποιήσεις της Πάτρας

    Με μέλη της αποστολής αντιπροσώπων από την Επιτροπή Αδελφοποίησης της Πάτρας με την Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και συζήτησε μαζί τους τις προοπτικές αυτή της σχέσης και ιδέες αξιοποίησης της. Τόσο με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Παπαζαχαριουδάκη, όσο και με τα μέλη της αντιπροσωπείας έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος, εξετάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις πολιτιστικών ανταλλαγών και συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μέσω του οποίου θα μπορούσαν να ευεργετηθούν οι λαοί των δύο πόλεων.

    Η Σάντα Μπάρμπαρα είναι μία παραθαλάσσια πόλη της Καλιφόρνια του μεγέθους της Πάτρας. Διαθέτει δραστήρια ελληνική κοινότητα και έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πόλη μας. Η πόλη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο Λος Άντζελες, την διοργανώτρια πόλη των επόμενων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Με αφορμή αυτή την ιδιαιτερότητα, μέλη της αντιπροσωπείας ζήτησαν να ξεναγηθούν στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους και ενέταξαν και τον Ολυμπισμό στην πλούσια ατζέντα των προς αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης.

    Δυστυχώς, βέβαια, η αδελφοποίηση Πάτρας – Σάντα Μπάρμπαρα έχει «κολλήσει» στο σημείο που προηγούμενες δημοτικές αρχές την είχαν προωθήσει και εκκρεμούν, σήμερα, τόσο τυπικές όσο και ουσιαστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες του Δήμου Πατρέων ώστε να καταστεί επίσημη, λειτουργική και χρήσιμη. Δεν είμαστε αισιόδοξοι, καθώς ο Δήμαρχος δεν υποστηρίζει το θεσμό για λόγους ακατανόητης πολιτικής δυσκαμψίας.

    Η Πάτρα είναι αδελφοποιημένη με 23 πόλεις από διάφορες χώρες: Γου Σι (Κίνα), ευρωπαϊκό Καλίνινγκραντ (Ρωσία),  Αλέξινατς (Σερβία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Ανκόνα, Ρήγιο, Μπάρι (Ιταλία), Βύβλος (Λίβανος), Μπίντγκοστς (Πολωνία), Καντέρμπερι (Αυστραλία), Κισινάου (Μολδαβία), Κραϊόβα, Φωξάνη (Ρουμανία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Αμμόχωστος, Λεμεσός (Κύπρος), Αργυρόκαστρο (Αλβανία), Χάρκοβο (Ουκρανία), Οχρίδα (Βόρεια Μακεδονία), Σαιντ Ετιέν (Γαλλία), Σαβάννα (ΗΠΑ), Σπλιτ (Κροατία) και Βίλνιους (Λιθουανία). Καμία από αυτές τις αδελφοποιήσεις δεν έχει αποδώσει το ελάχιστο στην πόλη και τους πολίτες της κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Πολλαπλές χαμένες ευκαιρίες δικτύωσης και εξωστρέφειας.

    Το σπιράλ υποστηρίζει απόλυτα τον θεσμό των αδελφοποιημένων πόλεων, πιστεύει τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγει η σωστή λειτουργία του, παρακολουθεί τον τρόπο αξιοποίησής του από άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και καταγράφει τις αντίστοιχες καλές πρακτικές. Ο Πέτρος Ψωμάς παροτρύνει τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει, επιτέλους, την αξιοποίηση όλων αυτών των διεθνών σχέσεων, καθώς με ελάχιστο κόστος θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους Πατρινούς σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό κ.α.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Οι μισοί στις τουαλέτες και οι άλλοι μισοί στα νοσοκομεία

    Δεν αναφέρω ονόματα για λόγους λεπτότητας, επειδή πρόκειται για...

    ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ: Πέφτουν αυγά… από διαμέρισμα στην Ελληνος Στρατιώτου!

    Εκτός από πέτρες φαίνεται πως… βρέχει και αυγά στην...

    ΑΧΑΪΑ: Υπό έλεγχο η φωτιά στο έλος της Λάμιας

    Ελέγχθηκε η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα, στο Μετόχι Δυτικής...

    Τατιάνα Στεφανίδου: «Έτσι έχασα τα παραπανίσια κιλά»

    Όπως υποσχέθηκα σε όλους εσάς, που με ρωτάτε τι...
    Best Shop