Αλέξης Παπαδημητρίου: Πέθανε ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών

    Ημερομηνία:

    Το Champions League άλλαξε, μεγάλωσε, μοιράζει περισσότερα εκατομμύρια αλλά οι ελληνικές ομάδες απουσιάζουν και αυτή τη σεζόν από την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, σε επίπεδο συλλόγων.

    Οι ομάδες αυξήθηκαν από 32 σε 36 αλλά ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, αν και δεν είχε κλήρωση-βουνό, δεν κατάφερε να είναι στη League Phase η οποία αρχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου.

    Το ίδιο έκανε και τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Η τελευταία ομάδα της Ελλάδας που συμμετείχε στο Champions League ήταν ο Ολυμπιακός την περίοδο 2020-21.

    Η Ελλάδα απουσιάζει για 4η σερί χρονιά από τη γιορτή του ποδοσφαίρου αλλά οι Έλληνες θα είναι παρόντες ως μέλη ομάδων του εξωτερικού.

    Ο Κώστας Τσιμίκας με τη Λίβερπουλ, ο Μπάμπης Λυκογιάννης με τη Μπολόνια, ο Χρήστος Τζόλης με τη Μπριζ, ο Βαγγέλης Παυλίδης με την Μπενφίκα, ο Κυριάκος Σαββίδης με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και οι Λεωνίδας Στεργίου και Θωμάς Καστανάρας με τη Στουτγκάρδη.

    Κώστας Τσιμίκας ο έμπειρος 

    O 28χρονος διεθνής αριστερός μπακ είναι ο πιο έμπειρος από τους Έλληνες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Champions League αφού μετράει 21 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και τη Λίβερπουλ.

    Με τους Reds του Λίβερπουλ μάλιστα έφτασε και στον τελικό το 2022 αλλά δεν αγωνίστηκε στο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

    4900671
    4965389

    Ο Κώστας Τσιμίκας που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανσερραϊκό και βρέθηκε στον Ολυμπιακό και από εκεί στη Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει 16 φορές ως βασικός σε παιχνίδι του Champions League και πέρασε ως αλλαγή σε 5 ματς.

    Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε την περίοδο 2019-20 και στα 6 παιχνίδια της φάσης των ομίλων ως βασικός. Δύο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, δύο απέναντι στην Τότεναμ και άλλα δύο με τον Ερυθρό Αστέρα.

    Την επόμενη σεζόν πήγε στη Λίβερπουλ και αγωνίστηκε στο Champions League για πρώτη φορά κόντρα στην Αταλάντα. Την περίοδο 2021-22 όπου η Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό συμμετείχε σε 5 αγώνες.
    Έπαιξε στον προημιτελικό με την Μπενφίκα και στον ημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ. Τη σεζόν 2022-23 είχε 6 συμμετοχές. Αυτή θα είναι η 5η του σεζόν στο Champions League.

    Δεν έχει βρει έως τώρα δίχτυα αλλά έχει 5 ασίστ σε 1357 λεπτά συμμετοχής.

    H κλήρωση της Λίβερπουλ: Ρεάλ (εντός), Λειψία (εκτός), Λεβερκούζεν (εντός), Μίλαν (εκτός), Λιλ (εντός), Αϊντχόφεν (εκτός), Μπολόνια (εντός), Τζιρόνα (εκτός)

    Μπάμπης ο… παλιός

    Αριστερός μπακ είναι και ο Μπάμπης Λυκογιάννης ο οποίος θα παίξει φέτος με την ιταλική Μπολόνια στο Champions League. Οι Μπολονέζοι έκαναν την υπέρβαση την περασμένη σεζόν και θέλουν να εντυπωσιάσουν φέτος στη γιορτή των κορυφαίων.

    3595958
    26434731
    28133700

    Ο Μπάμπης Λυκογιάννης ξεκίνησε και αυτός την καριέρα του, όπως ο Τσιμίκας, από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Με την ανδρική ομάδα έπαιξε 2 φορές στο Champions League τη σεζόν 2012-13.

    Αγωνίστηκε από 1 λεπτό στα παιχνίδια με τη Μονπελιέ. Στη συνέχεια της σεζόν ο Ολυμπιακός έπαιξε στους 32 του Europa League όπου αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από την Λεβάντε.

    Ο Λυκογιάννης που έπαιξε βασικός στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη πλήρωσε… το μάρμαρο για τον αποκλεισμό. Φέτος μετά από 12 χρόνια επιστρέφει στο Champions League, πιο έμπειρος αλλά με την ίδια όρεξη.

    Η κλήρωση της Μπολόνια: Ντόρτμουντ (εντός), Λίβερπουλ (εκτός), Σαχτάρ (εντός), Μπενφίκα (εκτός), Λιλ (εντός), Σπόρτινγκ (εκτός), Μονακό (εντός), Άστον Βίλα (εκτός).

    Ο πρωτάρης Παυλίδης στην ιστορική Μπενφίκα 

    Η Μπενφίκα δεν είναι καμία τυχαία ομάδα στο Champions League ή καλύτερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης που είναι η προηγούμενη έκδοσή του.

    Το 1961 και το 1962 κατέκτησε τον τίτλο και ακόμη και σήμερα είναι υπολογίσιμη δύναμη. Στην ομάδα της Λισαβόνας εντάχθηκε φέτος ο διεθνής Έλληνας επιθετικός Βαγγέλης Παυλίδης.

    29135918
    29135913

    Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ποδοσφαιριστής δεν έχει εμπειρία από το Champions League αφού οι ομάδες που αγωνίστηκε έως σήμερα (Μπόχουμ, Βίλεμ, Αλκμαάρ) δεν κούνησαν το σεντόνι.

    Η κλήρωση της Μπενφίκα:  Μπαρτσελόνα (εντός), Μπάγερν (εκτός), Ατλέτικο (εντός), Γιουβέντους (εκτός), Φέγενορντ (εντός), Ερυθρός (εκτός), Μπολόνια (εντός), Μονακό (εκτός)

    Τζόλης ο σκόρερ των προκριματικών

    Μετά από μια σπουδαία χρονιά στη Φορτούνα Ντίσελντορφ ο Χρήστος Τζόλης πήρε μεταγραφή στην Κλαμπ Μπριζ και φέτος θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο CHampions League.

    5133899
    5133884

    O 22χρονος διεθνής εξτρέμ από την Μακεδονία που έχει προλάβει ν’ αγωνιστεί σε Νόριτς και Τβέντε δεν έχει εμπειρία από ομίλους Champions League αλλά από προκριματικά.

    Ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έπαιξε τη σεζόν 2020-21 κόντρα σε Μπενφίκα, Μπεσίκτας και Κράσνονταρ αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να φτάσει έως τους ομίλους.


    Μάλιστα στο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας είχε σκοράρει δις και είχε και ασίστ.

    Η κλήρωση της Μπριζ: Ντόρτμουντ (εντός), Σίτι (εκτός), Γιουβέντους (εντός), Μίλαν (εκτός), Σπόρτινγκ (εντός), Σέλτικ (εκτός), Άστον Βίλα (εντός), Στούρμ (εκτός)

    Η ευκαιρία του Σαββίδη 

    Άλλο ένα παιδί του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο Champions League. Ο Κυριάκος Σαββίδης έπαιξε στην Ακαδημία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια από το 2013 έως το 2016 ανήκε στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

    Savvidis_Slovan4
    Savvidis_Slovan5
    Slovan_Savvidis1

    Αφού έπαιξε σε ΟΦΗ, Άρη και Πανιώνιο πέρασε τα σύνορα για να βγάλει το ψωμί του και από το 2023 είναι μέλος της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

    Ο Κυριάκος Σαββίδης μετράει με τους Σλοβάκους 11 συμμετοχές σε προκριματικά του Champions League και αυτή τη σεζόν τα κατάφεραν να περάσουν στη League Phase.

    Η κλήρωση της Σλόβαν Μπρατισλάβας: Σίτι (εντός), Μπάγερν (εκτός), Μίλαν (εντός), Ατλέτικο (εκτός, Ντίναμο (εντός), Σέλτικο (εκτός), Στουτγκάρδη (εντός), Τζιρόνα (εκτός)

    Ένας Ελβετός στη Στουτγκάρδη

    Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός παίζει στην Εθνική ομάδα της Ελβετίας αλλά είναι ελληνικής καταγωγής. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ελλάδα και έχει θητεύσει στη Σεν Γκάλεν πριν πάρει μεταγραφή στη Στουτγκάρδη.

    28667779
    28667825

    Με την ομάδα της Γερμανίας μετράει 15 συμμετοχές και 1 γκολ στη Bundesliga και πλέον ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Champions League.

    Στη μάχη και ο Καστανάρας

    Ο Θωμάς Καστανάρας είναι συμπαίκτης του Στεργίου στη Στουτγκάρδη και είναι και αυτός στη λίστα της γερμανικής ομάδας που έχει δηλωθεί στο Champions League.

    Γεννήθηκε το 2003 στη Στουτγκάρδη από Έλληνες γονείς και παίζει ως επιθετικός. Έχει κληθεί στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ελλάδας αλλά πλέον είναι μέλος της Κ-20 της Γερμανίας.

    Ο ύψος 1.86μ Θωμάς έχει 4 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Στουτγκάρδης.

    Η κλήρωση της Στουτγκάρδης: Παρί (εντός), Ρεάλ (εκτός), Αταλάντα (εντός), Γιουβέντους (εκτός), Γιουνγκ (εντός), Ερυθρός (εκτός), Σπάρτα (εντός), Σλόβαν (εκτός).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο

    Αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο είναι ένα εύκολο...

    Τουρκία: Από στραγγαλισμό πέθανε η μικρή Ναρίν – Στους βασικούς υπόπτους ο θείος της

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου της 8χρονης Ναρίν...

    Το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται μέσα μας – Και είναι το καλύτερο φάρμακο

    Το γέλιο αποτελεί για την ψυχή μας το δραστικότερο αντικαταθλιπτικό, χαρίζοντάς μας...

    Αννα Μαστοράκου: Συναντήσεις με τους Διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

    Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε., Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε...
    Best Shop