Ημερομηνία:

    Η ζωή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, παραδοσιακά, έχει περάσει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη ως ένα είδος σαπουνόπερας. Τα συστατικά της, οκτώ γάμοι, τέσσερα παιδιά, πολλά διαμάντια και ένας μακροχρόνιος εθισμός στα χάπια, έδιναν την αφορμή πάντα για αφηγήσεις γεμάτες σκάνδαλα και σεξ. Κόντρα σε αυτή την πρακτική, το νέο ντοκιμαντέρ του BBC «Elizabeth Taylor: Rebel Superstar» που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή επιχειρεί να χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ. Στα τρία του επεισόδια η βραβευμένη με δύο Οσκαρ ηθοποιός παρουσιάζεται ως μεγαλοεπιχειρηματίας και πρωτοπόρος ακτιβίστρια που ξαναέγραψε τους κανόνες της διασημότητας.

    «Οπου κι αν πήγαινε, υπήρχε πλήθος κόσμου – πάντα την ακολουθούσε ένα τσούρμο φωτογράφων, ο κόσμος τη χάζευε» θυμάται ο Κρις Γουάιλντινγκ, γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ από τον γάμο της με τον ηθοποιό Μάικλ Γουάιλντινγκ, με αφορμή το ντοκιμαντέρ. «Η μητέρα μου ήταν πολύπλοκη. Πολυδιάστατη. Δεν επιζητούσε την προσοχή, δεν ήταν πάντα “ενεργή”, οπότε θα έλεγα ότι δεν ήταν εξωστρεφής» συμπληρώνει ο 70χρονος σήμερα άνδρας.

    Ενώ ήταν παιδί, ο Γουάιλντινγκ ντρεπόταν κάθε φορά που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ πήγαινε στο σχολείο του στις ενημερώσεις γονέων γιατί ποτέ δεν περνούσε απαρατήρητη. Σήμερα, γνωρίζει πλέον καλά πως εκείνη η γυναίκα, εκτός από μητέρα του είναι ένα από τα διαχρονικά είδωλα του Χόλιγουντ. «Νομίζω ότι έγινε διάσημη επειδή ήταν εξαιρετικά όμορφη. Νομίζω ότι η ομορφιά της βοήθησε κυρίως στο να έχει συνεχή, σταθερή δουλειά, αλλά την εμπόδισε επίσης, καθώς δεν την έπαιρναν στα σοβαρά ως ηθοποιό, ή όσο σοβαρά της άξιζε, επειδή ήταν τόσο όμορφη. Ο κόσμος πίστευε ότι έπαιρνε τη δουλειά επειδή ήταν όμορφη και όχι επειδή ήταν καλή ηθοποιός» λέει στην εφημερίδα.

    Οταν τον έφερε στη ζωή, εκείνη ήταν μόλις 23 ετών και βρισκόταν ήδη στον δεύτερό της γάμο. Ωστόσο, όσο κι αν στο συλλογικό ασυνείδητο η ερωτική της ζωή έχει περάσει ως πολυτάραχη, στην πραγματικότητα οι άνδρες της ζωής της ήταν μετρημένοι. «Απλά παντρεύτηκε τους ανθρώπους με τους οποίους έβγαινε. Η μητέρα είχε μια συμβατική νοοτροπία για αυτά τα πράγματα. Δεν έκανε απλά σχέσεις. Αν ήσουν ερωτευμένη με κάποιον, παντρευόσουν. Αλλά τα μέσα ενημέρωσης έκαναν τόσο μεγάλο θέμα γι’ αυτό» τονίζει ο Γουάιλντινγκ.

    Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον

    Η πατρική φιγούρα με την οποία μεγάλωσε ο ίδιος στο σπίτι ήταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, με το οποίο η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε έναν θυελλώδη έρωτα «ειδικά αργότερα, όταν η σχέση τους κατέρρεε. Ο Ρίτσαρντ πάλευε με το αλκοόλ, και η μητέρα μου επίσης – και με τα παυσίπονα. Δεν νομίζω ότι μπορούσαν να βρουν τρόπο να βγουν από αυτή την κατάσταση. Δεν νομίζω ότι ήξεραν καν ότι βρίσκονταν εκεί» δηλώνει ο δεύτερος γιος της πρωταγωνίστριας, επισημαίνοντας: «Η αγάπη της για τον Ρίτσαρντ δεν έφυγε ποτέ. Ηταν μια κακότυχη σχέση, αλλά κανείς από τους δύο δεν έχασε την αγάπη του για τον άλλον».

    «Ηταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή της στον τρόπο με τον οποίο η ιδιωτική της ζωή συνυπήρχε με την καριέρα της. Αυτή και ο Ρίτσαρντ ήταν το αυθεντικό power couple. Το “Liz and Dick show” δημιούργησε την κουλτούρα των παπαράτσι που γνωρίζουμε σήμερα, οπότε πήρε συνειδητά τον έλεγχο της αφήγησης, προσλαμβάνοντας τον προσωπικό της φωτογράφο» προσθέτει από την πλευρά της η εγγονή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ναόμι Γουάιλντινγκ. Η ίδια συνεργάστηκε με την παραγωγό του ντοκιμαντέρ Κιμ Καρντάσιαν ώστε να έρθει σε πρώτο πλάνο η ζωή της γιαγιάς της.

    «Ηταν η πρώτη διασημότητα που έζησε τη ζωή της εξ ολοκλήρου δημόσια. Δεν ήταν δική της επιλογή, αρχικά τουλάχιστον. Αλλά τελικά το κατάλαβε και το χρησιμοποίησε ως δύναμη για το καλό» υπογράμμισε η γυναίκα που είναι σήμερα πρέσβειρα του ιδρύματος The Elizabeth Taylor AIDS Foundation που έφτιαξε η γιαγιά της. «Συνειδητοποιώντας ότι μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην κοινότητα του AIDS και του HIV είναι το σημείο όπου τελικά κατάλαβε τη σημασία της φήμης και έγινε πραγματικά influencer» κατέληξε η κόρη του πρωτότοκου γιου της Τέιλορ, Μάικλ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όλες οι αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο έως το 2027 (πίνακες)

    Οφελος έως και μισό μισθό κάθε χρόνο θα βλέπουν πλέον οι...

    Τα πιο συνηθισμένα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους συζύγους τους

    Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παράπονα που μοιράζονται άντρες και γυναίκες...

    Με τον δικό τους Προσωπικό Γιατρό οι 3 στους 4 Έλληνες έως το τέλος του 2025

    Έως το τέλος του 2025, το 75% του ενήλικου...

    Τέλη Κυκλοφορίας 2025: Τι θα πληρώσουμε από Νοέμβριο;

    Τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2025 θα παραμείνουν αμετάβλητα,...
    Best Shop