7 εκατ. ευρώ σε 115 δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες

Ημερομηνία:

Ποσό ύψους 7.000.000 ευρώ κατανέμονται σε 115 δήμους της χώρας, για ναυαγοσωστική κάλυψη σε οργανωμένες ή μη παραλίες, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και με βάση συγκεκριμένης πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σημειώνεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

«Με την παρέμβασή μας αυτή προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Σε ιστορικά χαμηλά η ελληνική οινοπαραγωγή

Το φθινόπωρο του 2026 βρίσκει τους αμπελουργούς της Μεσογείου...

Γυναίκα έμεινε τραυματισμένη επί ημέρες στο σπίτι – Δεν άνοιγαν την πόρτα αν δεν ερχόταν πρώτα παπάς

Ένα απίστευτο οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε στα Τρίκαλα, έπειτα από...

Καταδικάστηκε γυναίκα που χτύπησε με σκουπόξυλο τον γάτο του γείτονά της

Σε συνολική φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε...

Iερέας έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συζύγου του στα Χανιά – «Με καθοδηγούσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ»

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου κάθεται, έξι χρόνια...