![DIVICO](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2024/12/DIVICO.png)
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από φορείς της αγοράς, η κατανάλωση αλκοόλ στα νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια της Αττικής έχει μειωθεί κατά περίπου 30%. Σε αντίθεση με τα κουβέρ τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 20%.
Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, καθώς το αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης, μειώνοντας τα αντανακλαστικά και την κρίση του οδηγού. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης εκφράζουν ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της τάσης.
Είναι σημαντικό οι οδηγοί να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις. Η επιλογή ενός νηφάλιου οδηγού ή η χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς μετά την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σώσει ζωές και να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
![PhysioClinic](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2025/01/physioclinic.jpg)