ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ: Τρένο μόνο υπόγεια

    Ημερομηνία:

    Είναι πρόδηλο και από όλους αντιληπτό, ότι το θέμα της επικαιρότητας είναι το τρένο και ο τρόπος διέλευσης του μέσα από την πόλη. Η Κυβέρνηση, επιστρατεύει τους «λαγούς της», κινητοποιεί την συνομοταξία των προθύμων και έκαστος εφ ω ετάχθη!

    Δημοσιογράφοι, «επιχειρηματίες» της αρπαχτής, φορείς που αγνοούν ή αλλοιώνουν την θέληση των μελών τους,  μελετητές έγκυροι και μη, πολιτικά πρόσωπα, παρατάξεις, κόμματα, σχολιαστές, σπεύδουν να συνταχθούν , να πάρουν θέση, να μην απουσιάσουν στο μέτρημα της προδοσίας λαϊκών συμφερόντων, αξιοπρέπειας, σοβαρότητας, κοινής λογικής και προπάντων της αλήθειας! Ναι το παντοτινό μόνιμο θύμα θα είναι το αυτονόητο και η αλήθεια!

     

    Ας κάνουμε μερικά σύντομα σχόλια στις ανακοινώσεις και παρεμβάσεις των ημερών.

     

    Πρώτο: Το Επιμελητήριο Αχαΐας, φορέας χιλιάδων μελών σε όλη την πόλη και αλλού. Η συντριπτική τους πλειοψηφία στην κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται θανάσιμα από τον ίδιο εχθρό, από την Κυβέρνηση και τα μεγάλα συμφέροντα, από την ακρίβεια στο ρεύμα, στο νοίκι, στο κόστος ζωής. Είναι δυνατό οι άνθρωποι αυτοί, να μην θέλουν το καλό της πόλης τους; Είναι δυνατόν να ταυτίζονται με τα «αναπτυξιακά», κατά κανόνα ιδιοτελή, φληναφήματα των στελεχών της Ν.Δ.;

     

    (Το μόνο αναπτυξιακό έργο, δηλαδή η κατασκευή του εμπορικού τμήματος στο Νέο Λιμάνι, έργο με έτοιμες μελέτες από το 2008, το έκαναν «γαργάρα», γιατί η ανάπτυξη που δεν είναι αρπαχτή, η ανάπτυξη που αφορά τον πρωτογενή τομέα αλλά και την βιομηχανική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι της επιλογής τους! Όπως δεν είναι επιλογή της Κυβέρνησης. Ανάπτυξη για αυτούς, είναι πάντα ότι είναι εύκολο, γρήγορο, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος των δικαιωμάτων της κοινωνίας.)

     

    Δεύτερο: Δεν μπορείς να είσαι μελετητής και να καταγγέλλεις τον Δήμο Πατρέων, ότι τάχα μου δεν έχει επαρκή τεχνική τεκμηρίωση των απόψεων του. Την αξιοπιστία σου την έχασες, όταν το 2025 και για τα επόμενα 200 χρόνια, προτείνεις ηλεκτρικό τρένο με περιφράξεις ασφαλείας τείχη απροσπέλαστα, και καμμιά 30ριά ισόπεδες διαβάσεις!! Ε αυτό δεν είναι ούτε τεκμηρίωση ούτε επιστημονική σοβαρότητα! Όταν δε επαινείς σαν την μόνη σοβαρή πρόταση, την πρόταση των «τριών Πανεπιστημίων» γιατί κρύβεις ότι η πρόταση αυτή εκπονήθηκε με τις προδιαγραφές του ΟΣΕ, και την πλήρη συμμόρφωση τους με τους όρους της επιφανειακής διέλευσης που έθεσε η Κυβέρνηση και ο ΟΣΕ; (Τα εισαγωγικά στα 3 Πανεπιστήμια, μπήκαν σκόπιμα. Εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας το γιατί.)

    Τρίτο: Άλλος φορέας λέει περίπου ότι ο Δήμος Πατρέων δεν έχει στρατηγική και δεν έχει πλήρη φάκελο του έργου του τρένου!

    Λοιπόν: Ας δείξουμε λίγη σοβαρότητα! Ο Δήμος Πατρέων, είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας να πει τι συμφέρει την πόλη και τους δημότες της. Και το έχει κάνει με τον πιο ξεκάθαρο, σαφή και ολοκληρωμένο τρόπο. Και μάλιστα με ομόφωνες ή με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

    Η παρούσα Κυβέρνηση, έχει δεσμευτεί δια των Υπουργών της και διά του ιδίου του Πρωθυπουργού για υπογειοποίηση των 5,18km, μέχρι την Κανελλοπούλου. Μάλιστα αν ο φάκελος που υπέβαλλε η Κυβέρνηση στην ΕΕ για χρηματοδότηση, δεν είναι επαρκής, αυτό βαρύνει την Κυβέρνηση και η απόρριψη της πρότασης της για οποιουσδήποτε λόγους, είναι ήττα για την Κυβέρνηση. Φυσικά γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους. Η ΕΕ με κυνικότατο τρόπο τους ανακοίνωσε.

    Αν κάτι πρέπει να επισημάνει το ΤΕΕ για τα ζητήματα της στρατηγικής, είναι ότι ο Σιδηρόδρομος και τα Σιδηροδρομικά δίκτυα, ναι δεν υπήρξαν στόχοι για το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα τα τελευταία 50 χρόνια! Για τον λόγο αυτό εγκαταλείφθηκε από το 80 και μετά όλο το υπάρχον δίκτυο, για αυτό σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, στο κεντρικό άξονα τα ζητήματα ασφάλειας, θα ολοκληρωθούν λέει το 2027!. ( Αυτά που οι τελευταίες Κυβερνήσεις ανακοίνωναν ότι ήταν έτοιμα.) Για αυτό η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου δεν έχει Σιδηροδρομική σύνδεση, για αυτό η γραμμή Αθήνα Πάτρα βρίσκεται στο Κιάτο, για αυτό έγιναν οι δηλώσεις του «λαγού» διευθύνοντος συμβούλου, τάχα μου για να έχουμε Προαστιακό, για αυτό έγινε η τραγωδία – έγκλημα των Τεμπών. Τα καταλαβαίνετε αυτά αγαπητοί φίλοι ή όχι;  (Αλήθεια, θα σχολιάσετε τον τριπλασιασμό του κόστους από τον κ Διευθύνοντα σύμβουλο; Ήδη ξεπέρασε το κόστος δύο γεφυρών Ρίου Αντιρρίου!!).

    Ξέρετε ότι η συνέπεια λόγων και έργων, καθορίζει εν πολλοίς την προοδευτικότητα του καθενός; Ή να το πούμε λίγο διαφορετικά: Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και διαχρονικά του συστήματος εξουσίας, είναι δεδομένες και αυτοτελείς. Κανένας δεν μπορεί να τις κρύβει για να κάνει αντιπολίτευση στον Πελετίδη! Θα γίνει καταγέλαστος. Και στο τέλος θα τον χλευάζουν και οι πιο σκοτεινές ακροδεξιές δυνάμεις.

    Ναι! Υπάρχει υγιής και πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Αυτή που γίνεται με αρχές, με συνέπεια, με καλοπιστία, χωρίς διαστρεβλώσεις, χωρίς ψέματα, χωρίς συκοφαντική εκστρατεία, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα, χωρίς θεοποίηση του ιδιωτικού συμφέροντος, χωρίς υπερτίμηση των εκάστοτε εξαγγελιών, πλήρως υποταγμένων υπηρεσιών, φορέων, «επενδυτών» και λοιπών με τους ίδιους στόχους και τις ίδιες μεθόδους.

    Εμείς κατανοούμε την αιτιολογημένη, ακόμα και την αναιτιολόγητη, διαφορετική άποψη. Δεν κατανοούμε και δεν συγχωρούμε την κωλοτούμπα, τον καιροσκοπισμό, τον τυχοδιωκτισμό, κυρίως την ακατάσχετη ψευδολογία όσων πάνε να χρυσώσουν την αντιλαϊκή πολιτική και στάση. Ζητάμε από όλους στοιχειώδη ευθύνη, για να δούμε αυτό που συμφέρει τους πολλούς, την μέγιστη κοινωνική πλειοψηφία, το δημόσιο συμφέρον, την εικόνα και την φυσιογνωμία της πόλης μας στο εγγύς και το απώτερο μέλλον. Πρωτίστως να μην υποθηκεύουμε με τρόπο ανεύθυνο το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

    Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν:

    1. Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε την κατά μήκος διχοτόμηση της πόλης μας για τους επόμενους αιώνες. Το αίτημα μας είναι τεκμηριωμένο, είναι ώριμο,  είναι απόλυτα δίκαιο.

    2. Δεν θα παρακολουθήσουμε τις τοποθετήσεις των ανεύθυνων «λαγών». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρέπει να τιμήσει τον λόγο και την πολιτική του ευθύνη.

    3.Απαιτούμε από τους φορείς, τις Δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα, να μιλήσουν με σαφήνεια, μονοσήμαντα, χωρίς κανένας να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Οι επιρρεπείς στο να τα διπλώνουν μετά από κάθε ψευδοδίλλημα, ας κάνουν στην άκρη. Ας διαφυλάξουν τα τελευταία ίχνη της αξιοπρέπειας τους.

    Οι εργαζόμενοι συμπολίτες μας, όλοι οι προοδευτικοί συνδημότες μας, θα υπερασπίσουν την πόλη και το μέλλον των παιδιών τους. Θα υπερασπίσουν το δίκιο, τα δικαιώματα, την δημοκρατία και την ζωή τους.

    Χρήστος Πατούχας
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Axios: Τι είπε ο Ζελένσκι στον Τραμπ στο περιβόητο τετ α τετ τους, στην κηδεία του Φραγκίσκου

    Την πάγια θέση που εκφράζει εδώ και καιρό, πως...

    ΠΑΤΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου

    Την Παρασκευή 2 Μαΐου (10:00 π.μ.-12:30 μ.μ.) οργανώνεται εθελοντική...

    Oι Έφεδροι Αξιωματικοί της Αχαΐας στην Αθήνα

    Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσίασε την αναβάθμιση της Εφεδρείας...

    Σύγκρουση Άδωνι με Ζωή στη Βουλή για εσώρουχα, παντελόνια και φούστες

    Σύγκρουση για παντελόνια και φούστες είχαν στην Ολομέλεια της...