922 παραβάσεις Λ.Ε.Α. στην Αττική!

    Ημερομηνία:

    Κατόπιν εντολής του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, την περασμένη βδομάδα εντάθηκαν οι έλεγχοι από την Τροχαία για παραβίαση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)

    Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στοχευμένης δράσης συγκρότησε εννέα συνεργεία και από τις πρωινές ώρες της 09/05/2022 έως την 13/05/2022 πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.), στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (Ν.Ε.Ο.Α.Λ.) και στην Αττική Οδό. Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ελέγχου βεβαιώθηκαν συνολικά 922 παραβάσεις μόνο για κίνηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας Αττικής και ζήτησε αυτοί να ενταθούν, ιδίως για παραβιάσεις των Λ.Ε.Α., οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία δυστυχήματα-ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών: «Οι εκτεταμένοι έλεγχοι της Τροχαίας εντείνονται με σχέδιο και αποτελεσματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών . Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των κρατικών πινακίδων, της άδειας κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όμιλος «Grimaldi»: Στο δρομολόγιο Τεργέστη – Αμπαρλί- Ενδιάμεσος σταθμός η Πάτρα

    Σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο των θαλάσσιων διαδρόμων που διαχειρίζεται...

    Ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες της επώδυνης στύσης;

    Οι επώδυνες στύσεις μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία και να...

    Το νέο μεγάλο project Πατρινού επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη

    Το νέο project της Dimand στη Θεσσαλονίκη -Το τρίτο της...

    Σεξουαλική ζωή: Τι δυσαρεστεί το 50% των γυναικών

    Πρόσφατη έρευνα σχετικά με την σεξουαλική ζωή των γυναικών,...