Αίγυπτος σε Τουρκία: Δεν φτάνουν μόνο τα λόγια

    Ημερομηνία:

    Οι πράξεις της Τουρκίας πρέπει να δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, ώστε οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

    Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές ανάμεσα στο Κάιρο και την Άγκυρα, αλλά διευκρίνισε ότι ο διάλογος είναι περιορισμένος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο Σάμεχ Σούκρι προσέθεσε, σύμφωνα με το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), ότι τα κατευναστικά λόγια της Άγκυρας «δεν αρκούν» για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Τα λόγια δεν αρκούν, πρέπει να επιβεβαιωθούν από πράξεις», προσέθεσε.

    Φλίγκος

    «Εάν διαπιστώναμε μία πραγματική μεταβολή στην τουρκική (εξωτερική) πολιτική, αν συμβάδιζε με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της περιοχής… αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει το AFP.

    «Δεν υπάρχει επικοινωνία εκτός του κανονικού διπλωματικού πλαισίου. Εάν οι πράξεις της Τουρκίας δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, τότε θα υπάρχουν οι βάσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο Σάμεχ Σούκρι.

    Ανώτατοι τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επανελήφθησαν οι διπλωματικές επαφές με το Κάιρο και ότι η Αγκυρα επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επαφές «δεν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ακριβώς κάτω από το υψηλότερο επίπεδο».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    AAΔΕ: Επιχείρηση «καθαρό μητρώο» για τα ανεξόφλητα χρέη δεκαετιών προς το Δημόσιο

    Στη συστηματική καταγραφή και διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προχωρά η Ανεξάρτητη...

    Πώς θα είναι η εμπειρία του ταξιδιού στον Aρη

    Ενα ταξίδι στον Αρη μπορεί να διαρκέσει έως και...

    Η μάχη του γάλακτος: Ερχονται νέα deals και επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή

    Η φθίνουσα παραγωγή γάλακτος στη χώρα και παράλληλα οι ανάγκες των μεγάλων...

    Πάνω από 400.000 επιθέσεις hackers σε τραπεζικές συναλλαγές – Ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο»

    Μπορεί οι επιθέσεις hacking να μειώνονται σε ό,τι αφορά στους τραπεζικούς...