Οδηγός ταξί εξαπατούσε ηλικιωμένους με κάρτες

    Ημερομηνία:

    Το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, αποκάλυψε τη δράση, ταυτοποίησε και στη συνέχεια εντόπισε 25χρονο ημεδαπό οδηγό ταξί, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2020, εξαπατούσε και διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών.

    Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

    Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος κινούμενος κατά τις βραδινές ώρες έξω από Νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά.

    ICECAP

    Ακολούθως, για τη συναλλαγή, χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής του κάρτας.

    Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε, αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τεχνηέντως τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν.

    Στη συνέχεια ο δράστης μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα  PIN, προέβαινε σε ανάληψη χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων, αντίστοιχα.

    Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο 25χρονος αποκόμισε οικονομικό όφελος 15.000 ευρώ.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χωρίς παιδίατρο η Ιθάκη – Σήμα κινδύνου για ελλείψεις γιατρών στα νησιά

    Εκκλήσεις για μόνιμους γιατρούς απευθύνουν οι αρμόδιες αρχές και...

    Εμπορική συμφωνία πέτυχαν Βρετανία και Ινδία – Μειώνονται οι δασμοί σε τζιν, ουίσκι, ρούχα, αυτοκίνητα και καλλυντικά

    Σε εμπορική συμφωνία κατέληξαν μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων, Ηνωμένο Βασίλειο και Ινδία, με τη...

    Πρώτη επαφή με το καινούργιο Jeep Compass

    Για κάποιους, το καλύτερο που έχει να κάνει (ο...

    Χαλκίδα: Περαστικός εντόπισε λύκο, ΔΕΙΤΕ βίντεο

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει η εμφάνιση ενός λύκου στην περιοχή Πανόραμα...