ΠΑΤΡΑ: “Δεν μαζεύεται” η κινητικότητα! Παντού ξεφυτρώνουν “στέκια” και η συγκέντρωση πλέον… είναι μεγάλη

    Ημερομηνία:

    Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και ο κόσμος δεν κρατιέται μέσα στο σπίτι. Αυτό είναι γεγονός.

    Αν μέχρι τώρα η κινητικότητα στους υπαίθριους και κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας ήταν αυξημένη, με τον κόσμο να μην μπορεί να τηρήσει το lockdown, από εδώ και στο εξής όπου έχει αλλάξει η ώρα και νυχτώνει μια ώρα αργότερα, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

    Κυριακή χθες και από το πρωί η παραλιακή ζώνη της Πάτρας, με κυριότερα σημεία αναφοράς το Νότιο Πάρκο και το Θεατράκι, είχε αρκετό κόσμο, που έγινε ακόμα περισσότερος προς τις απογευματινές ώρες.

    Ο κόσμος ήταν αρκετός, όμως, η κινητικότητα αυτή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συνωστισμός από τη στιγμή που οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες και οι παρέες κρατούσαν αποστάσεις.

    Αρκετό κόσμο εξάλλου είχε και η Πλαζ της Πάτρας, με πολλούς να γυμνάζονται στους χώρους δίπλα από το Έλος της Αγυιάς και άλλους να κάνουν την βόλτα τους στην παραλία. Οι πιο θερμόαιμοι έκαναν και τη βουτιά τους βλέποντας τον ήλιο που επικρατούσε.

    Κινητικότητα υπήρχε όμως και σε άλλα σημεία της Πάτρας, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων από οικογένειες κυρίως και παιδιά, αλλά και παρέες.

    Άλλοι πάλι Πατρινοί επέλεξαν να ανηφορίσουν στο Δασύλλιο και να πάνε να πιάσουν την άνοιξη, κάνοντας βόλτα στα μονοπάτια του, ενώ κόσμο είχαν και οι σκάλες της Αγίου Νικολάου (χωρίς συνωστισμό), κυρίως από νεαρούς, καθώς αυτό είναι το αγαπημένο τους στέκι.

    φωτο-nikos sarafopoulosφωτο-nikos sarafopoulos

    Όλα αυτά είναι καλά από τη στιγμή που κρατούνται αποστάσεις, τηρούνται τα μέτρα και δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Ο κορωνοϊός, άλλωστε, δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα σε εξωτερικούς υπαίθριους χώρους.

    Και το κυριότερο: Ο κόσμος δεν μπορεί να τηρήσει ένα σκληρό lockdown τύπου περασμένου Μαρτίου, έχοντας κουραστεί προ πολλού ψυχολογικά με αυτή την κατάσταση.

    Θυμίζουμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και μετά και όχι από τις 6 το απόγευμα, ένα μέτρο που δεν πρόσφερε τίποτα, αντίθετα έφερε συνωστισμό σε στέκια της Πάτρας και επηρέασε αρνητικά τους Πατρινούς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...