Απεργία πείνας κήρυξε ο Ναβάλνι

    Ημερομηνία:

    Απεργία πείνας, απαιτώντας να «τηρηθεί ο νόμος» και να αφήσουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, κήρυξε ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ ΙΚ-2, της περιοχής Βλαντίμιρ.

    Το αίτημα του, το οποίο διαβίβασε στους δικηγόρους του, αναρτήθηκε στο Instagram με τον τίτλο «γιατί οι κρατούμενοι κηρύσσουν απεργία πείνας»;

    «Έχω κηρύξει απεργία πείνας ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτρέψουν να με επισκεφθεί γιατρός της επιλογής μου», αναφέρει ο Ναβάλι στην ανάρτηση του.

     

    Ο ίδιος λέει ότι έχει αυτό το δικαίωμα όπως και να λάβει φάρμακα, «αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν μου το παρέχουν».

     Παρατηρεί μάλιστα ότι αντί να του παράσχουν ιατρική βοήθεια, τον βασανίζουν «με στέρηση ύπνου», δηλαδή «με ξυπνούν οκτώ φορές την νύχτα», και πως «άλλοι τρόποι πάλης στη φυλακή εκτός από την απεργία πείνας δεν υπάρχουν. Έτσι είμαι ξαπλωμένος και πεινασμένος στο κρεβάτι, αλλά με τα δύο μου πόδια προς το παρόν».

    Ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του, δεν αναφέρεται μόνο στους πόνους που περάσαν από την πλάτη στα πόδια του, αλλά περιγράφει και την κατάσταση του ως εξής: «Ποιος είναι ξαπλωμένος κουρεμένος γουλί, φορώντας τη ρόμπα του, τα γυαλιά του στο κρεβάτι κρατώντας την Βίβλο στα χέρια του; Αυτός είμαι εγώ. Με τη Βίβλο επειδή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπόρεσα να πάρω μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και στο κρεβάτι (υπερσκανδαλώδης παραβίαση των κανόνων), επειδή κήρυξα απεργία πείνας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γλυφάδα: Έκκληση από τα αδέρφια του πατροκτόνου στη Γλυφάδα – «Δείξτε λίγη ανθρωπιά»

    Το μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατο...

    Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων – Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές

    Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε...

    Κλέβουν σχεδόν έξι εκατομμύρια λίτρα το χρόνο

    Η Ελληνική Αστυνομία σε συντονισμένες επιχειρήσεις των τελευταίων εβδομάδων...