Στα Καλάβρυτα ο Μανούσος Μανουσάκης για ντοκιμαντέρ με θέμα την Επανάσταση του ’21

    Ημερομηνία:

    Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης που προετοιμάζεται για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την Έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που πιο πολύ θα πλησιάζει μορφολογικά μια κινηματογραφική ταινία, παρά ένα κλασσικό ντοκιμαντέρ. Η διήγησή θα ξεκινάει από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά από ένα περιληπτικό πέρασμα από τα στάδια της εξέλιξης της Φραγκικής και Οθωμανικής κατοχής στην Πελοπόννησο, τον Ρήγα Φεραίο, την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, τον Διαφωτισμό, την επανάσταση στην Μολδοβλαχία, φτάνουμε στο κύριο θέμα μας, δηλαδή στο ξέσπασμα της επανάστασης στην Πελοπόννησο και θα τελειώνει την 25η Μαρτίου του 1821.

    Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Πελοπόννησο (και στα Καλάβρυτα φυσικά) ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο και θα συμμετάσχουν αρκετοί αξιόλογοι ηθοποιοί οι οποίοι θα αναδείξουν, μέσα από τις μοναδικές τους ερμηνείες, τον τρόπο που βίωναν οι άνθρωποι τις συνθήκες της εποχής εκείνης.

    Για τα γυρίσματα θα χρειαστούν και αρκετοί κομπάρσοι και όσοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον Θύμιο Τζόβολο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τηλεοπτική σειρά του MEGA είχε «προβλέψει» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Η καυστική ατάκα της Λίτσας Μπακλάφα στους "Συμπέθερους απ’...

    Φρίκη στην Αττική: Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικά 14χρονη – Συνελήφθησαν οι δύο

    Σοκ προκαλεί η είδηση του ομαδικού βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού...

    Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία

    Το επίδομα ενοικίου και μάλιστα εντόκως θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι...

    Πάτρα: «Στη βιβλιοθήκη όλα είναι Δυνατά!»

    Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει η...