Νέο «μαύρο» ρεκόρ εισαγωγών στο ΕΣΥ – Πώς η 25η Μαρτίου συνδέεται με τους εκατοντάδες ασθενείς που μπαίνουν στα νοσοκομεία

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος με τον κορωνοϊό μέσα στα νοσοκομεία. Ακόμη ένα δύσκολο 24ωρο προστέθηκε στις δύσκολες ημέρες και νύχτες των υγειονομικών εργαζομένων που υποδέχθηκαν χθες 670 ασθενείς – αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές όλης της περιόδου της επιδημίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, από το βράδυ της περασμένης Τρίτης ως χθες το βράδυ, εισήχθησαν 670 ασθενείς στα νοσηλευτικά ιδρύματα, με τους 323 από αυτούς στην Αττική.

    Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

     

    GYMALL

    Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη covid-19 ανέρχονται στους 5.486, με τους 4.261 να βρίσκονται σε απλές κλίνες και τους 1.225 σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης). Οι διασωληνωμένοι είναι 749, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 66 ασθενείς βρίσκονται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός Μονάδων. Πριν από έναν μήνα οι νοσηλευόμενοι ήταν 3.758 – έχουν αυξηθεί κατά 35%.

    Το φράγμα των 600 εισαγωγών έχει «σπάσει» άλλες δύο φορές, στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου. Είχαν καταγραφεί αντιστοίχως 628 και 635 εισαγωγές σε νοσοκομεία, με τους ειδικούς να αποδίδουν τις αυξημένες νοσηλείες στο τριήμερο της Αποκριάς στα μέσα Μαρτίου καθώς τότε δημιουργήθηκε μια πολύ ισχυρή και μακρά αλυσίδα μεταδόσεων σε πολλές περιοχές της επικράτειας, λόγω των συναθροίσεων που κρυφά ή φανερά έλαβαν χώρα.

    Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 670 εισαγωγών παραπέμπει στις μεταδόσεις και τις μολύνσεις που συνέβησαν προ 15νθημέρου, δηλαδή στις 24 με 25 Μαρτίου, καθώς η χρονική απόσταση ανάμεσα στη μόλυνση και τη σοβαρή νόσηση είναι σύμφωνα με τους ειδικούς περίπου δύο εβδομάδες. Φαίνεται πλέον εκ του αποτελέσματος πως η έκρηξη των εισαγωγών, όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε πολλές περιοχές της χώρας, συσχετίζεται με την κινητικότητα εκείνου του εορταστικού διήμερου.

    Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 2.508, με τους 401 να είναι διασωληνωμένοι. Με το σύστημα υγείας του λεκανοπεδίου να βρίσκεται στο «κόκκινο», θεωρείται βέβαιον ότι το νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» θα ακολουθήσει το «Θριάσιο» ως το επόμενο νοσηλευτικό ίδρυμα για την υποδοχή και τη νοσηλεία μόνο για περιστατικά covid-19. Υπενθυμίζεται ότι το Θριάσιο θα διαθέσει συνολικά 180 απλές κλίνες και άλλες 33 κλίνες ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέμπη: Ομαδική συμπληρωματική μήνυση κατά πολιτικών και θεσμικών προσώπων κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων

    Ομαδική συμπληρωματική μήνυση κατά πολιτικών και θεσμικών προσώπων κατέθεσαν...

    Μαρία Μπακοδήμου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια – Όλα πήγανε καλά, γράφει

    Στο νοσοκομείο βρέθηκε η Μαρία Μπακοδήμου, όπως αποκάλυψε στα social...

    Πόλεμο της Greek Mafia βλέπουν πίσω από τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα

    Οσμή Greek Mafia έχουν οι προσαγωγές τεσσάρων ατόμων από το Εκβιαστών...

    Αχαΐα: Ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την απεργιακή κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

    Σε ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς αναφέρονται τα εξής: ΟΛΕΣ ΚΑΙ...