Θέλετε ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που να φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα; Σας έχουμε την ιδανική συνταγή!
Κατανοπύμε την ανάγκη σας για ζάχαρη, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για εσάς, ωστόσο, για να σταματήσετε να ξεκληρίζετε τις σοκολάτες του περιπτέρου κάθε φορά που πηγαίνετε για τσιγάρα, σας βρήκαμς έναν εύκολο και σχεδόν ανέξοδο τρόπο να έχετε μονίμως γλυκό στο σπίτι σας και επιπλέον να μάθετε ότι η μερέντα έχει και άλλες χρήσεις εκτός από το να την τρώμε με το κουταλάκι…
Υλικά (για μια μικρή φόρμα κέικ)
- 360 γραμ. πραλίνα φουντουκιού (ένα μεσαίο κουτάκι μερέντα)
- 100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 4 σταγόνες υγρής βανίλιας
- 30 γραμ. βούτυρο για επάλειψη της φόρμας
- Κακάο για πασπάλισμα της φόρμας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με μία σπάτουλα μαρίζ
Βουτυρώνουμε και πασπαλιζουμε με κακάο την φόρμα του κέικ, τινάζοντας την για να φύγει το περιττό κακάο.
Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Από τον chef Γιώργο Παπαστάθη