ΑΙΓΙΟ: Ετοιμος για λιτανεία της εικόνας ο Ιερώνυμος

    Ημερομηνία:

    Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται η διοργάνωση της φετινής εορτής της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα γίνει στο καθιερωμένο πλαίσιο της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Αιγιάλειας, με πολυπληθείς αρχιερατικές Λειτουργίες, λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας και κυρίως χιλιάδες προσκυνητές, δεκάδες επισήμους, στρατιωτικά αγήματα, μαθητικά τμήματα και φιλαρμονικές.

    Με δεδομένο ότι ο οδικός χάρτης της πολιτείας, την Παρασκευή του Πάσχα, δεν περιλαμβάνει καμία άρση των απαγορευτικών ή περιοριστικών μέτρων για τις θρησκευτικές τελετές και τη λειτουργία των εκκλησιών, η μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής δεν δύναται να τιμηθεί όπως ο τοπικός δεσπότης θα ήθελε και βέβαια αρμόζει στην Προστάτιδα της περιοχής.

    Σε μία πρώτη συζήτηση που είχε ο ιεράρχης Ιερώνυμος με τον δήμαρχο Δημ. Καλογερόπουλος, δεν κατέληξαν κάπου ακόμα, ωστόσο   ο ποιμενάρχης φαίνεται να εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του, μετά τη Πανηγυρική Λειτουργία στη Φανερωμένη Αιγίου – όπου βρίσκεται η εικόνα λόγω ανακαίνισης του Προσκυνήματος της παραλίας – να γίνει μικρής έκτασης λιτανεία με μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

    Αν αυτό δεν επιτραπεί, τότε ο νέος μητροπολίτης Καλαβρύτων &  Αιγιαλείας είναι αποφασισμένος να επαναλάβει την περσινή του απόφαση για λιτάνευση της εικόνας πάνω σε όχημα, αλλά αυτή τη φορά όχι σε αγροτικό αυτοκίνητο. Στο σκεπτικό του μητροπολίτη είναι να περιφερθεί η εικόνα σε κατάλληλο τροχοφόρο (τύπου τζιπ) σε δρόμους της πόλης, έτσι ώστε οι πιστοί από τα σπίτια και τα μπαλκόνια τους να πάρουν ευλογία.

    Το γεγονός ότι πέρσι, παρότι είχε ενημερωθεί η τοπική αστυνομία και δεν προκλήθηκε κανένας συγχρωτισμός, κόπηκε πρόστιμο στον ιδιώτη – οδηγό του ΙΧ, αυτό καθόλου δεν αποτρέπει τον δεσπότη από το να επαναλάβει την πράξη του.

    Πελοπόννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τελικός Conference League: Φλέγεται ο Πειραιάς, η γιορτή ξεκίνησε – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το όνειρο των οπαδών του και σήκωσε το...

    Η απονομή της ευρωπαϊκής κούπας στον Ολυμπιακό – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    Ονειρικό φινάλε είχε ο τελικός του Conference League για...

    Κοκκίνησε η Πάτρα – Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού στους δρόμους πανηγυρίζουν – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακου στην Πάτρα... κοκκίνησαν την πόλη....

    Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League – Νικησε 1-0 την Φιορεντίνα με το γκολ του Ελ Κααμπί στο 116′ – Δείτε το γκολ

    Ο Ολυμπιακός είναι τροπαιούχος στην Ευρώπη! Μετά από ένα παιχνίδι που...