TEΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Ανάσταση… στην σκιά του κορονοϊού

    Ημερομηνία:

    Αλλιώτικη από πολλές απόψεις θα είναι η Ανάσταση αλλά και η Κυριακή του Πάσχα για τους Έλληνες φέτος.

    Τα μέτρα και οι συστάσεις από την εκκλησία, μέχρι το πασχαλινό τραπέζι είναι αυξημένα, καθώς παρά το γεγονός ότι φέτος θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα, σε αντίθεση με πέρσι, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο κοροναϊος καραδοκεί και «χτυπά» ανυποψίαστα ανά πάσα στιγμή.

    Η μεγαλύτερη αλλαγή φυσικά θα είναι η ώρα της Ανάστασης, η οποία παραδοσιακά πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα, ωστόσο, φέτος θα γίνει στις 21:00 με μέτρα στις εκκλησίες, περιορισμούς και απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Οι πιστοί που θα πάνε στην εκκλησία απόψε θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν διπλή μάσκα όσο βρίσκονται είτε έξω είτε μέσα στον ναό.

    Ο αριθμός ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παραμένει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, όπως επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

    Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

    Επίσης, ιερείς, νεωκόροι, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάνει self test.

    Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 το βράδυ, ενώ επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πολλά τα ανασφάλιστα οχήματα στην Αχαΐα – Το 70% με πλήρη κάλυψη

    Ο πρόσφατος πανελλαδικός έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, που...

    Πάτρα: Δεν είναι μια παλιά φωτογραφία, είναι κομμάτι μνήμης…

    Το εμβληματικό περίπτερο στο Μαρκάτο, εκεί όπου κάποτε χτυπούσε ένας...

    Οι ερωτικές πράξεις στον ύπνο του δεν ήταν με την σύντροφο του, αλλά με έναν… εισβολέα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό για ένα ζευγάρι 22χρονων Γερμανών σημειώθηκε...