Ισραήλ: Έρευνα για το ποδοπάτημα στο θρησκευτικό φεστιβάλ ξεκινά ο κρατικός ελεγκτής

    Ημερομηνία:

    Η ελεγκτική αρχή της κυβέρνησης του Ισραήλ γνωστοποίησε σήμερα ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο των 45 ανθρώπων σε ποδοπάτημα, που σημειώθηκε σε εβραϊκό θρησκευτικό φεστιβάλ την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Κρατικός Ελεγκτής Ματανιάχου Ένγκλμαν είπε πως το γραφείο του, το οποίο ελέγχει την κυβέρνηση, θα ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκε η τραγωδία στο Όρος Μερόν, στην περιοχή της Γαλιλαίας.

    «Θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα ότι σκοπεύω να ξεκινήσω μια ειδική έρευνα, η οποία θα εξετάσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ανακοίνωσης.

    Το γραφείο του ελεγκτή είχε πριν από αρκετά χρόνια χαρακτηρίσει ως επικίνδυνο το συγκρότημα στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισράηλ, όπου διεξήχθη το φεστιβάλ τη νύχτα της Πέμπτης με Παρασκευή, την περασμένη εβδομάδα.

    Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε τη διεξαγωγή έρευνας μετά τους θανάτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Βραβεύθηκε ο Χαράλαμπος Μπονάνος

    Τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο βράβευσε...

    ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΙΓΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ! Τα θαύματα στο Νοσοκομείο Ρίου!

    Μέσα σε ένα μήνα έγιναν και πάλι θαύματα στα...

    Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2025 | 29.06.2025-06.07.2025

    Ο θεσμός της Ναυτικής Εβδομάδας έχει σκοπό την ανάδειξη...