Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για άρση της ακινησίας των οχημάτων

    Ημερομηνία:

    Άνοιξε η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που επιθυμούν να τα θέσουν σε κυκλοφορία. Η άρση της ακινησίας γίνεται μόνο με την ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα μπλοκάρει την άρση της ακινησίας.

    Ειδικότερα για την ψηφιακή άρση ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, μπαίνουν με τους κωδικούς TAXISnet στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν, χωρίς πρόστιμο.

    Φλίγκος

       Συγκεκριμένα, για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

    GLEARNET

    – Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας .
    – Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

    Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια, ο κάτοχος του οχήματος επιλέγει αν θέλει να κσταβάλει ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:

    – Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον κωδικό πληρωμής

    – Αναλογικά, θα πρέπει να επιλεγεί το πλήθος των μηνών για τους οποίους ο κάτοχος του οχήματος επιθυμεί να καταβάλει τα τέλη.

    Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, διενεργείται μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Nαυαρχίδα της Toyota με σφραγίδα Χiaomi και Huawei

    H Toyota παρουσίασε στην Κίνα τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα,...

    Economist: «Η δημοκρατία στην Τουρκία κρέμεται από μια κλωστή»

    Η Τουρκία βρίσκεται «στο χείλος ενός μεγάλου κινδύνου. Οδεύουμε σε...

    Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Χορηγία 4.000€ σε πρωτοετείς φοιτητές με χαμηλό εισόδημα

    Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσφέρει χρηματική ενίσχυση 4.000€ σε 20 πρωτοετείς φοιτητές για...

    Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Iσχυρά κίνητρα και φορολογικά «μπόνους» για όσες επιχειρήσεις μπουν νωρίτερα στο νέο σύστημα

    Από τις 2/2/2026 ξεκινά η υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικής τιμολόγησης για συναλλαγές...