Ανοικτή πληγή για την εστίαση εξακολουθεί και αποτελεί το μέτρο του περιοριστικού ωραρίου στις 11 το βράδυ.
Η πληγή αυτή αναμένεται να φανεί περισσότερο τα Σαββατοκύριακα όπου η έξοδος θα είναι πιο μαζική. Μπορεί αρκετοί να πηγαίνουν πλέον για φαγητό λίγο νωρίτερα από ότι συνήθιζαν και για αυτό να βλέπουμε τραπεζάκια στις πλατείες με κόσμο τις απογευματινές ώρες, όμως οι βασικές συνήθειες για τους πολλούς είναι δύσκολο να αλλάξουν.
Οι περισσότεροι θα βγουν για την βραδινή τους έξοδο από τις 9 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τραπέζι για να γεμίσει πάνω από μία φορά, εφόσον το κατάστημα κλείνει στις 11, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.
Τα μειωμένα (λόγω αποστάσεως) τραπέζια ενός καταστήματος εστίασης θα έχουν δηλαδή από μία παρέα κάθε βράδυ. Αυτό είναι μία μαχαιριά για τα οικονομικά του κάθε μαγαζιού, όσο κόσμο και αν έχει φαινομενικά.
Όμως πέρα από την οικονομική ζημιά που γίνεται στην εστίαση υπάρχει και η υγειονομική της πλευρά. Με το που κλείνουν τα καταστήματα ο κόσμος μαζεύεται στα γνωστά ή και στα καινούργια υπαίθρια στέκια του.
Και μπορεί πράγματι ο κόσμος να έχει “σπάσει” από το Ηλιακό και τα Ψηλαλώνια από τη στιγμή που άνοιξε η εστίαση, εκεί δηλαδή που γινόταν χαμός το περασμένο διάστημα, όμως οι παρέες αλλάζουν κάθε τόσο μέρη.
«Το θέμα δεν είναι το μέρος που πάει κάθε φορά ο κόσμος μετά τις 11 το βράδυ για να συνεχίσει την διασκέδαση του από τη στιγμή που τα καταστήματα αναγκάζονται και κλείνουν» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.
«Το θέμα είναι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της άναρχης διασκέδασης και για να σταματήσει αυτό θα πρέπει η πολιτεία να πάρει πίσω το μέτρο του περιορισμένου ωραρίου. Να αποφασίσει να κλείνουν τα καταστήματα στις 2 το βράδυ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που είναι να παρθούν από τις 15 του Μάη και μετά θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».