Τι έχουν δείξει οι μετρήσεις για το επίπεδο νιτρικών στο πόσιμο νερό της Πάτρας;

    Ημερομηνία:

    Καμία ανησυχία δεν πρέπει να έχουν οι πατρινοί για την ποιότητα του νερού που πίνουν και κυρίως προς το ζήτημα των νιτρικών που αποτελούν σύμφωνα με τους επιστήμονες το πιο επιβαρυντικό στοιχείο που μπορεί να υπάρχει στο πόσιμό νερό.

    Το όλο θέμα ανακινήθηκε από ένα δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας (Real News), τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με το οποίο από τις μετρήσεις που έγιναν το 2019 και το 2020, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες,  27 από αυτές, έχουν ανησυχητικές ποσότητες νιτρικών ανά λίτρο στο πόσιμο νερό τους.

    Ποσότητες που ξεπερνούν τα 20 mg και τα 25 mg ανά λίτρο και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην πόλη του Αιγίου φτάνουν τα 40 mg. Η Πάτρα είναι από τις πόλεις εκείνες με τα χαμηλότερα επίπεδα νιτρικών, παρόλο που έχει συμπεριληφθεί στην λίστα με τις 27 περιοχές που χρειάζονται προσοχή, σύμφωνα με τo δημοσίευμα.

    ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ

    Ωστόσο, από τις μετρήσεις που έγιναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, η μόνη στην οποία εντοπίστηκε ποσότητα νιτρικού ήταν αυτή που αφορούσε το κέντρο της πόλης.

    Συγκεκριμένα, το ποσοστό των νιτρικών στη μέτρηση αυτή έφτασε τα 14 mg ανά λίτρο. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετά κάτω από μέγιστο επιτρεπτό όριο των 50 mg που ορίζει ο αντίστοιχος νόμος με βάση τους κανόνες των διεθνών οργανισμών για την δημόσια υγεία.

    Στις υπόλοιπες μετρήσεις που έγιναν το ίδιο διάστημα σε άλλες περιοχές της Πάτρας, δεν εντοπίστηκαν τέτοια στοιχεία τόσο στο κέντρο, όσο και στις περιοχές των πρώην καπποδιστριακών δήμων.

    Το ίδιο έγινε και στις πιο πρόσφατες μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Νερού. 

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καιρός: Τέλος η αστάθεια-Ανεβαίνει διαρκώς η θερμοκρασία

    Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του για τον καιρό...

    Βελόπουλος: «Ο πρωθυπουργός βαφτίζει το κρέας ψάρι για την ακρίβεια»

    «Ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη “επικοινωνιακή εξαπάτησή” του βαφτίζει για...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Πανηγυρισμοί των οπαδών του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

    Εκατοντάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Πάτρα πανηγύρισαν την κατάκτηση...

    Ο ΠΑΟ έραψε το 7ο αστέρι, κέρδισε τη Ρεάλ με 95-80 στον τελικό της Euroleague

    Ναι! Αυτός ειναι ο Παναθηναϊκός! Ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης! Όσο...