Κορονοϊός: δεκάδες θάνατοι και 2167 νέα κρούσματα την Πέμπτη

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρονται τα εξής:

    “Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.167, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 371.693 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.266 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (61.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.238 ασθενείς.

    Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 293 (ημερήσια μεταβολή -7.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 346 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Πάτρα

    Σε σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου προχώρησαν οι Αρχές για...

    The Louis: Το νέο επικό κατάστημα της Louis Vuitton έχει σχήμα πλοίου

    Το «The Louis» είναι ένα εντυπωσιακό κτήριο σε σχήμα...

    Η κατάργηση του Λυκείου Ερυμάνθου δεν είναι απλή υπόθεση

     του Δημήτρη Δριβίλα, Δημοτικού Συμβούλου Ερυμάνθου Πριν λίγες μέρες έγινε...

    Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία του Θανάση – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία του Θανάση Καφρίτσα στην Ποταμούλα...