Λιανεμπόριο: Επιστροφή από χθες στην «κανονικότητα», ελπίδες ότι θα αναθερμανθεί η κίνηση και στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Μετά από 105 ημέρες με clicks, ή με κατεβασμένα ρολά, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις απελευθερώθηκαν και από χθες λειτουργούν υπό «κανονικές» συνθήκες.

    Συγκεκριμένα, από χθες δεν χρειάζεται οι καταναλωτές να στέλνουν SMS στους αριθμούς 13033 και 13032 για να βγουν για ψώνια, άρα καταργούνται επί του πρακτέου τα υβριδικά μοντέλα click away και click in shop, δεν θα υπάρχει ο τρίωρος περιορισμός ούτε και φυσικά ο περιορισμός του ενός μηνύματος την ημέρα.
    Ο μόνος περιορισμός που παραμένει σε ισχύ είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αντισηπτικά, υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό και η αναλογία στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα κατάστημα με βάση τον κανόνα 1 ανά 25 τ.μ.).
    Μέχρι τώρα, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, το μόνο διάστημα που τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς περιορισμούς ήταν από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, ενώ κατώτερες των προσδοκιών ήταν οι εισπράξεις του Απριλίου διάστημα κατά το οποίο τα μαγαζιά άνοιξαν με ραντεβού.
    Έτσι, αυτό που εύχονται πλέον οι έμποροι είναι αφενός να σώσουν ότι σώζονται και αφετέρου να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

    ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

    Παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις τελειώνουν τυπικά σήμερα οι περισσότεροι έμποροι ξαναρίχνονται στη μάχη της «κανονικότητας» με αιχμή τις προσφορές.
    Η προσδοκία τους είναι ότι με την κατάργηση των περιορισμών των ραντεβού σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της εστίασης και το άνοιγμα του τουρισμού η ζήτηση θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα έκαναν επιδρομή σε χωράφια της Ηλείας – Έφαγαν δύο τονους καρπούζι

    Την έντονη ανησυχία και απόγνωση των αγροτών προκαλούν οι...

    Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του Τσιμίκα για τον Ζότα

    Ο Κώστας Τσιμίκας αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά λόγια τον Ντιόγκο...

    Τάκης Ζαχαράτος: Μίλησε για τον πρώτο του έρωτα

    «Έχω ερωτευτεί τρελά. Η πρώτη μου μεγάλη καψούρα κρατάει...

    Πάτρα: Πρέπει να… τρέξει για να κερδίσει το στοίχημα του yachting

    Η Δυτική Ελλάδα αποδεικνύεται η ανερχόμενη δύναμη στο yachting,...