ΠΑΤΡΑ: Γιος αιρετού και ιδιοκτήτης καφέ στο κύκλωμα! 9 συλλήψεις – Σήμερα στα δικαστήρια

    Ημερομηνία:

    Κατά ομάδες θα μεταβούν σήμερα και αύριο στα Δικαστήρια Πατρών προκειμένου ν΄ απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, οι 9 συλληφθέντες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην Αχαΐα και συνελήφθησαν το Σάββατο σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις της ασφάλειας, σε Πάτρα, Αίγιο και Δυτική Αχαΐα.

    Σε βάρος των 7 Ελλήνων (4 άνδρες και 3 γυναίκες) και 2 αλλοδαπών (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται γιος αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αχαΐα. Μέσω του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος – καφέ – που διατηρεί, φέρεται πως προωθούσε τα λαθραία καπνικά προϊόντα.

    Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις κάνουν λόγο για «επίδειξη πλουτισμού» το τελευταίο διάστημα, που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από την επαγγελματική δραστηριότητα του ίδιου, αλλά και της οικογένειας του.

    Στο μεταξύ ο ένας εκ των τριών ηγετικών στελεχών (δυο Ελληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν), ήταν γνωστός στις αρχές. Είχε απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια για το ίδιο αδίκημα.

    Κατά πληροφορίες πέντε είναι τα μέλη της οργάνωσης, που ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα, διακινούσαν τα παράνομα προϊόντα. Ο αλλοδαπός «εγκέφαλος» μέσω δικτύου ομοεθνών του, τους οποίους είχε στρατολογήσει διακινούσε και πωλούσε τα λαθραία σε λαϊκές αγορές.

    Από την έρευνα της δημόσιας ασφάλειας προέκυψε, ότι από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος 257.195 ευρώ.

    Οι διαφυγόντες δασμοί και το κέρδος από την δράση  που είχαν αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο,  ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν επιχειρήσεις «βιτρίνες», στερούμενων φυσικών καταστημάτων ή γραφείων, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων. Τα κέρδη τα διέθεταν μεταξύ άλλων και για αγορές ή χρήσεις πολυτελών οχημάτων.

    Στην αστυνομική επιχείρηση του Σαββάτου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  περισσότερα από 75.653 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων και 63.260 ευρώ.

    Πελοπόννησος

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ας απαντήσει ο ΟΣΕ για τις γραμμές

    Σε σχέση με το «στράβωμα» των γραμμών του προαστιακού,...

    Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν δύο ΕΠΑΛ στην Πάτρα

    Είναι γνωστό ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να...

    Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και… άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας

    Eνώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία εις βάρος...

    Τι συμβολίζει η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

    Τον «φρυγικό σκούφο» γνωστό ως «σκούφο της ελευθερίας», ένα...