ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζεται Εισαγγελική παρέμβαση για τα κορονοπάρτι! ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ: Η Αστυνομία αδρανεί

    Ημερομηνία:

    Σε μια προσπάθεια να μπει «ανάχωμα» στις μαζικές συνεστιάσεις της νεολαίας σε υπαίθριους χώρους, οι οποίοι μπορεί εν μέσω πανδημίαςνα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες, προχώρησε η Αστυνομία.

    Προχθές λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, περιπολικά και δικυκλιστές αλλά και πεζοί αστυνομικοί βρέθηκαν σε κομβικά σημεία και με τα ηχητικά μηνύματα καλούσαν τους νέους να μην συνωστίζονται για λόγους δημόσιας υγείας.
    Μετά από τις εικόνες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα αλλά και τον απίστευτο συνωστισμό τη νύχτα του Σαββάτου, η Αστυνομία παρενέβη για να αποτρέψει το ίδιο σκηνικό τα μεσάνυχτα της Κυριακής αλλά και χθες το βράδυ.
    Παρών στο σημείο ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, ενώ επικεφαλής των μέτρων ήταν ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας Βασίλης Σαράτσης.
    Ωστόσο, οι νέοι μπορεί στη θέα των αστυνομικών να έφυγαν από την πλατεία της Παντανάσσης αλλά βρήκαν καταφύγιο στις γειτονικές σκάλες στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες πλατείες.
    Εξάλλου, προχθές το βράδυ, στην πλατεία Όλγας υπήρχαν πάνω από διακόσια άτομα.
    Η Αστυνομία επιχειρησιακά και σε κεντρικό μάλιστα επίπεδο έχει αποφασίσει να χειριστεί με ήπιο τρόπο τα φαινόμενα συνωστισμού στους δημόσιους χώρους και τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται αμέσως μετά κλείσουν τα καταστήματα εστίασης, στα οποία δεν επιτρέπεται η χρήση μουσικής.
    Η μουσική από τα υπαίθρια πάρτι έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούν να κλείσουν μάτι.

     

    Τα φαινόμενα κοσμοσυρροής παρά τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες   έχουν προκαλέσει προβληματισμό και στην Εισαγγελική Αρχή Πατρών, η οποία φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων πολιτών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αδρανή» τη στάση της Αστυνομίας.
    Εισαγγελικοί κύκλοι αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παρέμβασης για να διερευνηθεί συνολικά ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος.

    Εξάλλου χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

    Γνωμη

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Είμαστε πιο κουρασμένοι από ποτέ – Πώς να πάρουμε στα σοβαρά την ανάπαυσή μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%80%cf%8e/

    Happy City Index 2025: Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο

    Έρευνες για να αξιολογηθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και...

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΡΗΣ: Τα έργα για τη Μονή Νοτενών – ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής: Σκιαδάς - Ιερά...

    Οι τρεις άξονες των αλλαγών στο λύκειο και της εισαγωγής στα ΑΕΙ

    Θέματα μόνο από Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις όλου του λυκείου. Αντικατάσταση...