Μετά την πρεμιέρα έρχεται νέο κύμα πλειστηριασμών – Πάνω από 170 στη Δυτική Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεκίνησαν και μάλιστα με τακτικές fast track, με επιταχυντικούς ρυθμούς, έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος για τις τράπεζες και τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια.

    Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή στις 14 του μήνα, ενώ οι διαδικασίες αυτές θα συνεχιστούν από τις 19 και μετά. Την πρώτη μέρα μόνο στην Δυτική Ελλάδα πρέπει να έγιναν τουλάχιστον 40 πλειστηριασμοί αφού από τους 220 που είχαν αναρτηθεί στην αντίστοιχη σελίδα του διαδικτύου, ο αριθμός έπεσε στους 178.

    Από τους 178 θα συνεχιστούν τα νέα ηλεκτρονικά σφυρά στην περιοχή μας. Πιο αναλυτικά στην Πάτρα είναι να γίνουν 79 πλειστηριασμοί, 24 στο Αίγιο, 10 στην Δυτική Αχαΐα και 3 στα Καλάβρυτα.

    Στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα έχουμε πλειστηριασμό. Σε επίπεδο γειτονικών δήμων ξεχωρίζουν οι 19 στον Πύργο και οι 8 στην Ναύπακτο. Ανάμεσα στα ακίνητα που είναι να βγουν στο σφυρί συμπεριλαμβάνονται διαμερίσματα, οικόπεδα, πρώην επιχειρήσεις, εργοστάσια, ακόμα και ξενοδοχεία.

    Δεκάδες οικογένειες θα χάσουν έτσι στις επόμενες ημέρες ένα κομμάτι της περιουσίας τους, ενώ κάποιες από αυτές που δεν έχουν προλάβει να μπει στο νόμο Κατσέλη, αλλά ούτε και στο πρόγραμμα της Γέφυρας, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την πρώτη τους κατοικία.

    Οι περισσότεροι βέβαια από τους πλειστηριασμούς αφορούν τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια που είχαν πάρει τα χρόνια των «παχιών αγελάδων» και που κατάφεραν να πετύχουν μια παράταση, λόγω της γενικευμένης ασυλίας που επέβαλλε η πανδημία.

    Το σημαντικό είναι ότι οι περιουσίες αυτές πρόκειται να χαθούν και να αλλάξουν χέρια για ένα κομμάτι ψωμί. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα όσα εξηγούν νομικοί που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες, οι τιμές πρώτης προσφοράς στους πλειστηριασμούς προκύπτουν από την εκτίμηση διαπιστευμένων πραγματογνωμόνων και όχι στη βάση αντικειμενικών τιμών, όπως γινόταν παλαιότερα.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΠΕ: Στα αζήτητα τεράστιες ποσότητες πράσινης ενέργειας – Από 5 έως 6 γιγαβάτ θα περικοπούν το φθινόπωρο

    Ηχηρό καμπανάκι για το επίπεδο περικοπών ενέργειας από φωτοβολταϊκά...

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μητσοτάκης είδε Πετρούνια – Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ, είπε για την τελετή έναρξης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, τον προκριματικό...

    Κέιτλιν Τζένερ: Θυμάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε θριαμβεύσει ως Μπρους

    Η Κέιτλιν Τζένερ πριν συστηθεί στο κοινό ως η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα,...