Στο αρχείο από τον Εισαγγελέα υπόθεση πωλητή φρουτοσαλάτας… που δεν φορούσε μάσκα! ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ

    Ημερομηνία:

    Στο αρχείο έθεσε δικογραφία για υπόθεση πλανόδιου μικροπωλητή φρουτοσαλάτας που δεν φορούσε προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

    Το σκεπτικό ήταν πως το γεγονός ότι ο ύποπτος δεν φορούσε προστατευτική μάσκα κατά την πώληση φρουτοσαλάτας δεν μπορεί να υπαχθεί στο βεληνεκές του σχετικού ποινικού νόμου, καθώς ο Εισαγγελέας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις περί της δυνατότητας πρόκλησης εμπειρικού και όχι υποθετικού κινδύνου μετάδοσης της ασθένειας covid-19 σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

    Η κατάληξη της υπόθεσης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σοβαρό επιχείρημα, στο νομικό οπλοστάσιο όσων προσάγονται ενώπιον της δικαιοσύνης, με την κατηγορία της μη τήρηση των μέτρων αποτροπής μετάδοσης της Covid-19, καθώς είναι γνωστό πως, μεγάλος αριθμός πολιτών και επαγγελματιών έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμα ακόμα και ποινικές διώξεις, με παρόμοιες κατηγορίες.

    Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, για αξιόποινη πράξη που φέρεται να έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο πωλητής, διέθετε φρουτοσαλάτες και ντόνατς χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα.

    Ο εισαγγελέας επισημαίνει πως η προκείμενη παράβαση (μη χρήση μάσκας) βρίσκεται εκτός της παρεχόμενης νομοθετικής εξουσιοδότησης του τυπικού ποινικού νόμου, συνεπώς αποτελεί μόνο διοικητική παράβαση, για την οποία ήδη επιβλήθηκε το νόμιμο πρόστιμο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέλι και γιαούρτι: Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτη

    Εάν απολαμβάνετε ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι,...

    12 τρόφιμα φουλ σε βιταμίνη D

    Πέρα από τις βιταμίνες σε χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, μπορούμε...

    Η βιταμίνη που διώχνει την κακή διάθεση και δίνει ενέργεια

    Η έλλειψη ενέργειας συχνά οδηγεί σε κακή διάθεση, ενώ...

    Κάμαλα Χάρις: Ζητά από τον Τραμπ να γίνει όλο το ντιμπέιτ με ανοιχτά μικρόφωνα

    Η Κάμαλα Χάρις η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του...
    Best Shop