Γιατί γέμισε τανκ η Θράκη;

    Ημερομηνία:

    Και ξαφνικά η Ξάνθη γέμισε με κάθε λογής άρματα μάχης. Τελευταία λέξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, άρματα με ερπύστριες, άρματα λαστιχοφόρα.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Τι είχε συμβεί; Στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ, διεξάγεται στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης η διμερής Άσκηση με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» (Immediate Responce / Centaur 21), σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».

    Σκοπός της άσκησης είναι, όπως εξηγεί το ΓΕΕΘΑ, να συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα προάγει έτι περαιτέρω την διαχρονική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Πουλάμε πολλές αηδίες» – Πώς ο Steve Jobs έσωσε την Apple 90 ημέρες πριν τη χρεοκοπία

    16 Σεπτεμβρίου 1997 Ο Steve Jobs επιστρέφει ως προσωρινός CEO...

    Ευλογιά των προβάτων: «Καμπανάκι» για τις απειλούμενες αυτόχθονες φυλές

    Αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων που έχουν μικρούς και υπό εξαφάνιση...

    Επίδομα 150€ για σχολικά είδη: Ποιοι μαθητές το δικαιούνται το 2025

    Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, οι οικογένειες επιβαρύνονται...

    Φρίκη: Μητέρα έσφαξε την 5χρονη κόρη της ενώ την ικέτευε για την ζωή της – Την παρομοίασε με την «κούκλα του Σατανά»

    Δικαστήριο του Τέξας, στις ΗΠΑ, έκρινε μια 37χρονη μητέρα αθώα...