Σιγκαπούρη: Ενέκρινε τεστ αναπνοής που εντοπίζει τη μόλυνση με κοροναϊό – Aποτελέσματα σε λιγότερο από ένα λεπτό

    Ημερομηνία:

    Οι αρχές της Σιγκαπούρης έδωσαν προσωρινή έγκριση σε ένα τεστ αναπνοής που εντοπίζει την covid-19 μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σύμφωνα με την τοπική start up που ανέπτυξε το προϊόν.

    Η Breathonix, μια εταιρεία του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι τώρα συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία.

    Στην πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη η συσκευή αυτή ανίχνευσης του κοροναϊού μέσω της αναπνοής είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

    Η συσκευή διαθέτει στόμια μίας χρήσης ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των χρηστών. Αφού ο ενδιαφερόμενος φυσήξει μέσα στη συσκευή, αυτή αναλύει τα χημικά συστατικά της αναπνοής για να καθορίσει αν κάποιος έχει μολυνθεί από την covid-19 ή όχι.

    Όποιος βγαίνει θετικός στο τεστ αυτό, θα πρέπει να υποβάλλεται και σε μοριακό τεστ, εξήγησε η Breathonix.

    Η εταιρεία επεσήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς για τη χρήση του τεστ της και έκανε λόγο για μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον. Άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Ολλανδία, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα τεστ που εντοπίζουν την covid-19 μέσω της αναπνοής.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον δρόμο Άνω Καστριτσίου – Μαγούλας μετά από κατολίσθηση

    Άμεση ήταν η επέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε....

    Ωρα Πατρών: Πρόταση ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου για τον τερματισμό του πολέμου

    Επιστολή απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ωρα Πατρών», Γιώργος...

    Πάτρα: Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Κρητών ΦΩΤΟ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αποκριάτικός χορός του...

    Πάτρα: Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν δούμε τον οδηγό στη φυλακή – φωτό

    ΞΕΣΠΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΡΕΘΑ»   Η δίκη για...