Τελείωσε το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, το διάσημο πλέον Ceid. Εκανε το μεταπτυχιακό του εδώ. Το αίμα του έβραζε από τότε. Φαινόταν σπάνιο μυαλό ο Γιώργος Σιδηρόπουλος. Και θηλυκό. Γεννούσε συνεχώς ιδέες. Ηταν ολοφάνερο πως θα έφτανε πολύ ψηλά. Και έφτασε. Μαζί με τους συνεργάτες του, με την ομάδα του. Παραμένει όμως ταυτόχρονα και τόσο προσγειωμένος…
Την Πάτρα δεν την αφήνει. Το δικό του στρατηγείο είναι εδώ, στο Επιστημονικό Πάρκο, στο Ρίο. Η εταιρεία απλώνεται σιγά-σιγά σ’ όλο τον κόσμο, αλλά τη βάση του δεν την εγκαταλείπει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος.
Το 2007 δημιούργησε τη Think Silicon μαζί με τον Ιάκωβο Σταμούλη. Την οποία συνεχώς εμπλούτιζαν, ανανέωναν, εξέλισσαν.
Ένα τέτοιο θησαυρό δεν γινόταν να μην τον πάρουν χαμπάρι οι μεγάλες εταιρίες.
Ένα χρόνο πριν, ο αμερικανικός κολοσσός Applied Materials, με έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο, ένας όμιλος με κεφαλαιοποίηση 126 δισ. δολαρίων, ετήσια έσοδα 18 δισ. δολάρια, δαπάνες 2,5 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη, 15.000 πατέντες και 25.000 εργαζόμενους, έκανε τη μεγάλη πρόταση. Αυτό που κατάφερε ο συνιδρυτής της ελληνικής εταιρείας και CEO και Country President της Applied Materials στην Ελλάδα, ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, είναι η Think Silicon να λειτουργεί ξεχωριστά ως θυγατρική του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, με τη δική της ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, πωλήσεων και marketing.
«Νιώθω πραγματικά υπερήφανος που φτάσαμε ως εδώ. Θυμάμαι πώς ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε…», εξομολογήθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος, εμφανώς συγκινημένος.
Πελοπόννησος