Μουσική στην εστίαση: Οι μαγαζάτορες ανοίγουν τα ηχεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

    Ημερομηνία:

    Μουσική διαμαρτυρία απόψε και αύριο στην εστίαση με τους επιχειρηματίες να ανοίγουν για λίγες ώρες το βράδυ τα ηχεία.

    Και ενώ σήμερα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, τη μουσική στην εστίαση, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης αποφάσισε σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο να κάνει μια συμβολική διαμαρτυρία.

    Όπως είπε στην ΕΡΤ, η Χριστίνα Αχιλλιά μέλος του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, από τις 21:00 έως τις 23:45 οι επιχειρηματίες σκοπεύουν να βάλουν μουσική στα καταστήματά τους.

    «Θέλουμε να ακουστεί ξανά μουσική στα μαγαζιά μας, θεωρούμε ότι είναι ένα άδικο μέτρο το να ανοίξουμε χωρίς μουσική, κάνει κακό σε όλους, επιβαρύνει την ψυχική μας υγεία» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κλάδος της εστίασης λειτουργεί με το 80%, καθώς ένα 20% των καταστημάτων εστίασης πανελλαδικά δεν άνοιξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).

    «Τις καθημερινές η κίνηση στα καταστήματα είναι υποτονική κι αυτό επιδεινώνει τα προβλήματα» επισήμανε και τόνισε ότι «η μη χρήση μουσικής δημιουργεί επιπλέον προβλήματα». «Συμπαραστέκομαι και συμπάσχω με τους συναδέλφους για αυτή την διαμαρτυρία που κάνουν σήμερα. Ελπίζω σήμερα Παρασκευή η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων και στην συνέχεια η Πολιτεία να αποφασίσει την άρση της απαγόρευσης» σημείωσε ο κ. Καββαθάς.

    Κρίνεται σήμερα νέα άρση μέτρων

    Εκτός από τη μουσική, η Επιτροπή θα εξετάσει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα, καθώς και την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.

    Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, η οποία θα ισχύσει -πιθανότατα- από τις 15 Ιουνίου και μετά.

    Πιο κοντά αναμένεται να βρεθεί η μουσική σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με την Επιτροπή να φαίνεται ότι θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» και ίσως τη Δευτέρα 31 του μήνα, οι χώροι εστίασης να… βγουν από το mute, σε κάθε περίπτωση, πάντως, μόνο σε εξωτερικούς χώρους αρχικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αιχμές Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: Έρχεται φούσκα στο επίπεδο της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Το δικό της σιβυλλικό σχόλιο για την πολλαπλή εμφάνιση...

    Πάτρα – Χτύπησαν οι “ταλιμπάν”! Δείτε τι ισχυρίζονται για το “χτύπημα” του ανεμοστρόβιλου στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου

    Γελάνε… και οι πέτρες με τους «ταλιμπάν υποτιθέμενους χριστιανούς»...

    Η Μαργαρίτα Καπνίση με τον Αντώνη Κουνάβη

    Η Μαργαρίτα Καπνίση, απόφοιτος του Δημοκρίτειου ΑΕΙ Θράκης,  δικηγόρος,   τάσσεται...

    Επτά επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα στο επόμενο έτος

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει με ταχύτητα σε όλο και περισσότερους εργασιακούς...