Άνοιξαν τα οδοφράγματα στην Κύπρο

    Ημερομηνία:

    Επαναλειτουργούν από σήμερα το πρωί και μετά από 15 μήνες τα συνολικά εννέα σημεία ελεγχόμενης διέλευσης στην Κύπρο, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα σε Τεχνική Επιτροπή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, την οποία ενέκριναν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς, Ερσίν Τατάρ.

    Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου αναφέρει ότι για τη διέλευση μέσω οδοφράγματος είναι υποχρεωτική η παρουσίαση αρνητικού αποτελέσματος τεστ αντιγόνου ή τεστ PCR, που θα ισχύει για 7 ημέρες, σε έντυπη μορφή και σε γλώσσα κατανοητή στην άλλη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των αγγλικών, όσον αφορά το όνομα του διερχόμενου προσώπου, μαζί με αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

    Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δικαίωμα διακίνησης έχουν:

    – Όλοι οι Κύπριοι (ΕΚ και ΤΚ) πολίτες και μέλη των οικογενειών τους.

    – Ευρωπαίοι πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, νοουμένου ότι θα συνοδεύονται από τον πολίτη της ΕΕ.

    – Υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) και μέλη των οικογενειών τους, που κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας.

    – Υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας.

    – Υπήκοοι τρίτων χωρών που διαθέτουν κυπριακή θεώρηση (90 ημέρες).

    – Υπήκοοι τρίτων χωρών που ανήκουν στον κατάλογο των χωρών που δεν θέλουν θεώρηση (90 ημέρες) (περιλαμβάνονται και υπήκοοι του ΗΒ που δεν κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας).

    – Υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδειες παραμονής άλλων κρατών μελών (90 ημέρες).

    – Υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν θεωρήσεις Σένγκεν, διπλή και πολλαπλή (90 ημέρες).

    Όλοι οι ανήλικοι πάνω από 12 ετών θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή τεστ PCR.

    Η Τεχνική Επιτροπή Υγείας θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στα οδοφράγματα κάθε 15 ημέρες και, ανάλογα με τα κρούσματα, θα προσαρμόζεται η πολιτική διακίνησης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Νεκρή γυναίκα στην Ροδιά

    Την τελευταία της πνοή στην θάλασσα άφησε χθες το...

    ΠΑΤΡΑ: Δίωξη για κακούργημα στον 62χρονο που προκάλεσε τροχαίο και ακρωτηριάστηκε 53χρονη

    Την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή Πατρών...

    Μουντιάλ Συλλόγων 2025: Έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Φλουμινένσε, 2-1 την Αλ Χιλάλ

    Η Φλουμινένσε έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της...

    Την Ιερά Μονή Βατοπεδίου επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθωνική Πολιτεία, ο...